Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Blahopřání Jakubovi

Výběr: Jinovata, marcipánka, a2a2a
25. 04. 2013
12
24
4311
Autor
Lyryk

 

Milí přátelé poezie, 

 

včera večer získal Jakub Řehák, legendární autor z Totemu.cz, kde působí dlouhodobě pod přezdívkou cit-i-zen, cenu Magnesia Litera -> z celého srdce mu blahopřeji


24 názorů

Fouraix
13. 06. 2013
Dát tip
neznám. přímej link na ukázku tvorby by se v příspěvku neztratil

Miroslawek
30. 04. 2013
Dát tip

to je dobře


..gratuluji:)


berg
28. 04. 2013
Dát tip

Gratuluju. A přeju i do budoucna ispiraci a zajímavý témata.


jaza
28. 04. 2013
Dát tip

vcelku zaslouženě. není to můj oblíbený jazyk, ale ta kniha je výjimečná... grtz


gratuluju*


e.eucrow
27. 04. 2013
Dát tip

jakub řehák bol pre mňa svojho času doslova zjavením a okamžite sa zapísal do môjho zoznamu najobľúbenejších autorov. zaslúžené víťazstvo. pripájam sa ku gratulantom!


a2a2a
26. 04. 2013
Dát tip

připojuji se, sledoval jsem předávání a znám i jeho seriózní působení na Totemu.



Švédsko 1
25. 04. 2013
Dát tip

úprimne blahoželám...


Pája
25. 04. 2013
Dát tip

taky ze srdce! ♥


dadik
25. 04. 2013
Dát tip

gratuluji...


.duke.
25. 04. 2013
Dát tip

děkuji vám všem


Zuzulinka
25. 04. 2013
Dát tip

i já:)


Poezie Jakuba řeháka se mi povětšinou líbí!

Ale pomýlený Jinovato. Zdejší prostředí je korupční jak prase a to že cti-izen s vámi "peče" od počátku a je pravděpodobně členem "party" neodpářeš i kdybys si namlouval cokoliv.

Navíc jakákoliv cena s růstem jejího významu slábne na objektivitě. (Znovu upozorňuji že básně Řeháka mohu). Například Nobelovka za literaturu by se měla jmenovat cena politického kalkulu. A to že za vědecké obory dostane cenu spíš člen velkého a mocného státu než malého je jasné.

A vůbec za nehorázné považuju tvrzení, že zdeší prostředí je blahodárné jak Šaratice na zácpu. Vaše partička a mnohých nafoukanost a svévolná nadřazenost k nečlenům partičky (redakce čtení ap.) může být pro talent devastující. Tahle nadřazenost "já jsem někdo a ty tomu nerozumíš" může klidně talent zadutpat-udusit. Předpoklad úspěchu zde ale i tisku jakožto vlez-doprdelectví je také básnicky negativní podnět pokud se jej dopouští básník který by měl naopak tepat.

Hezký je tvůj koment na literární.cz. K textům (mylím šéfredaktora Psí víno)


Jinovata
25. 04. 2013
Dát tip

Přidávám se k blahopřání. Je to velký úspěch i pro internetové servery. Opět se ukazuje se, že zdejší prostředí není korumpující, ale naopak inspirující. Zároveň je dobré připomenout, že jak Jakub Řehák, tak další úspěšní internetoví autoři četli a čtou především z normálních knih, zajímají se zkrátka o literaturu. Přesto je nepopiratelné, že zdejší prostředí, respektive společnost zdejších autorů, přineslo i něco stylově jedinečného. Nejlepší autoři obou serverů se dlouhodobě inspirovali navzájem, aniž by měly knižně vydáno.


Mám načteno. Předpokládala jsem to. Gratuluji.


Literu za poezii dostal Jakub Řehák za svou druhou sbírku Past na Brigitu (vydalo fra). Autor upoutal již prvotinou Světla mezi prkny, která byla v roce 2009 nominována na cenu Magnesia Litera i na Cenu Jiřího Ortena. V Pasti na Brigitu podle poroty rozvíjí klíčové prvky své poetiky, která navazuje na dědictví avantgardy, zároveň ji prohlubuje a posunuje dál.

Závěrečnou poemu Yellow Umbrella označují za jeden z vrcholů české poezie posledních let. (www.lidovky.cz)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru