Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na bezkach

Výběr: a2a2a
19. 06. 2013
7
9
1098
Autor
Andulka

        Sup sup, klouzam jednu nohu za druhou ve vyjete kolejnici. Vsichni jsou predemnou, protoze ja musim stale nekam civet. Na zasnezene stromy, ptaky  a na duchodce, kterym uvolnuji cestu, aby me mohli predjet.

   Kristyna zpomalila a pockala na me.  “Musim ti neco rict, ale musis si to nechat pro sebe.”  Napnula jsem usi. Jsem zvedava a tak nechavam Kristynu mluvit. “Inge a Bob se rozvadi”. Prekvapilo me to.  Cekala jsem nejakou hloupou malickost, jako ze ji muz leze na nervy a tak. Bob a Inge jsou spolu pres dvacet let. Oba maji radi sport, sveho psa  a oba by si pro korunu nechali vrtat koleno. Jeden z mala paru, za ktery bych byla ochotna dat ruku do ohne.

“Ne”, vyrazim ze sebe ,”a proc?” Cekam neco v tom smyslu, jako, ze si prestali rozumnet , ale zase me Kristyna vyvede z miry.

“Bob je zena”, vyrazila Kristyna ze sebe jednim dechem. “CO???”

“ Pry se odmalicka citil jako holka, Inge na to to prisla po deseti letech manzelstvi.Vratila se necekane domu a nasla ho zmalovaneho v satech a v podpadkach.  Dalsich deset let to  tajili spolu, ale ted chce Bob operaci a zit jako zena na plno. ”

     Ostatni uz byli v nedohlednu, museli jsme dohnat, aby si o nas nedelali starosti. Sup, sup slysim lyze klouzajici se po uhlazenem snehu. Zacina mi byt teplo.  Hlavou se mi honi Bob sportovec, Bob intelektual, Bob obchodnik, Bob stavitel  – ale nedokazu si predstavit Boba jako zenu. Bobinu. Znam ho dvacet let…znam?

       Ve predu uz vidim cekat sveho muze. “Zpomal”, septam, aby nas nikdo neslysel. “Musim ti neco rict, ale prisahej, ze to uz nereknes nikomu jinemu…..”


9 názorů

Barbar
28. 02. 2014
Dát tip
ANDULKO MÁ ZATOULANÁ... JSEM RÁD, ŽE TĚ VIDÍM....

zvedavec
25. 06. 2013
Dát tip

hm...Tvoje miniatúrne postrehy o živote by som celkom rada čítala aj knižne. Napr. cestou domov v buse. Istým spôsobom mi pripomínajú Antony de Mella. Tento Tvoj jednoduchý, priamy a svet odkrývajúci štýl, tak to je presne "moja šálka kávy". :)


bestye
23. 06. 2013
Dát tip

Další střípek do skládačky ze života "obyčejných" lidí. Líbí se mi jednoduchost a samozřejmost Tvého stylu, schopnost vidět radost v maličkostech a neskandalizovat skandalizované - to, co píšeš - je prostě život. *


Andulka
21. 06. 2013
Dát tip

teda, tvoje kritika byla pro me velkym prekvapenim - tak mile, laskave a tak krasnou cestinou napsane- kterou si moje malickost vubec nezaslouzila.  Presto vdecne dekuji...:-)


a2a2a
21. 06. 2013
Dát tip

Má to v dobrém slova smyslu provokující a napínavý námět, lehounce napsáno, až svižně, řekl bych, vtipné zakončení, ale to podstatné, že se dokonale vyhneš jakémukoliv komentáři, jako by to byla sice překvapivá, ale přece jen normální věc a  především za tu nenucenost, kterou dáváš prostor k vlastnímu čtenářskému postoji a přitom se jasně stavíš k problému - dávám výběr.


Diana
19. 06. 2013
Dát tip
No teda! :-)*

srozumeni
19. 06. 2013
Dát tip
Prostě ze života. Hezky popsané...***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru