Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kabinka

28. 06. 2013
9
9
1080

Pospíchá ten pán s aktovkou až zoufale, až zoufale. Chce se mu hrozně, ale opravdu příšerně. A kolem jen asfalt, beton, sklo a lidé. Tady se to opravdu udělat nedá. Ale už je tu ta azurová kabinka, oáza poutníkům s tlaky ve střevech. Bytelné dveře a nerezové madlo, nad ním číselník a otvor pro mince. Návštěva stojí dvacku. Pán hrabe v aktovce, mince zvoní a už cpe třesoucí se rukou to kolečko do škvíry. Tlaky rostou geometricky, ba přímo exponenciálně.

Z reproduktoru se ozve strašlivě příjemný ženský hlas:

"Vítá vás společnost Street Relieve. Pro komunikaci v češtině stiskněte jedničku. For íngliš, pres tů. Pro ukončení rozhovoru stiskněte křížek. Pán nemá sílu se podivit, natož rozzuřit, jeho potřeby jsou úplně jiného rázu. Rychle mačká jedničku, odteď bude hajzlík pokračovat už jen česky.
 
"Děkujeme, že jste si vybral naši mobilní kabinku. Věděl jste, že naše toaletní zařízení jsou k dispozici ve všech hlavních městech států Evropské unie? Naše společnost má dlouholetou tradici v poskytování odskakovacích služeb. Pro další informace stiskněte trojku. Pokud se chcete dozvědět o našich zvýhodněných cenových programech, stiskněte čtyřku. Pro návrat do hlavní nabídky stiskněte pětku."

Pán zalomcuje dveřmi, ale ty pevně drží. Marketing ještě neřekl poslední slovo.

"Jistě vás bude zajímat, že nabízíme výrazné slevy na použití našich toaletních kabinek. Zakoupením předplatného můžete ušetřit až třicet procent celkové ceny. Předplatné můžete zakoupit na dobu tří měsíců, půl roku a jednoho roku. Zajímá-li vás tato nabídka, stiskněte šestku. Pro návrat do hlavní nabídky stiskněte křížek."

Pán zkříží nohy a zatne svaly. Pleš má orosenou potem, prst se mu třese, když mačká křížek a znovu a znovu a znovu...a stále silněji. Žena v reproduktoru to vděčně komentuje.

"Naše společnost se zaměřuje na neustálé zkvalitňování služeb. Svých klientů si vážíme a přejeme si, aby se k nám rádi vraceli. Pro zopakování nabídky stiskněte sedmičku, pro využití kabinky stiskněte osmičku, pro prezentaci dalších služeb stiskněte devítku."

Ale osmičky už nebylo potřeba. Pán svůj boj prohrál, zkřížené nohy nebyly dost zkřížené, zatnuté svaly dost zatnuté. Odchází, drží se při zdi a aktovkou si zakrývá kalhoty tam někde vzadu. Je to tristní, velmi tristní.

Já vím, čtenáři, máš na jazyku výtku, oprávněnou. Vynechal jsem důležitý bod a to hned na začátku, když reproduktor spustil. Tak tedy se opravuji a doplňuji:

"Upozorňujeme vás, že v rámci zvyšování kvality služeb bude vaše sraní nahráváno..."


9 názorů

Zajeď se mrknout do Jičína, buď tam mají narvany sirky, nebo drobný, když se je podaří vytáhnout pinzetou na obočí, máš radost, žes vyhrál v automatu, pak propadnou durch, nemáš zrovna další minci ani žeton, fakt, to je na posrání))


Tisknu jedničku. S hvězdičkou.. ((-:


Toscana
04. 07. 2013
Dát tip

Kouzelný!!! Chechtala jsem se o 106, ani jsem nemusela mačkat žádný křížek.... Tyhlety kecy na počátku hovoru např. na telefonního operátora mi jsou taky z duše protivné. Člověk by u toho klel jak pltník, jaká je to doba, než se dočká kýženého. Navíc u takového Vodafonu se ještě snaží jakoby o humor, takže to vypadá, jako když se tam všichni každé ráno přežrali vtipné kaše... :-))))) *t


lenkak
01. 07. 2013
Dát tip

:-D  Paráda!!


srozumeni
01. 07. 2013
Dát tip
super...***

Janina6
29. 06. 2013
Dát tip

To je prostě nádherný.


fucking EU!!! :o) paráda!!!


Diana
29. 06. 2013
Dát tip
Pěkně ses odreagoval! :-))) Mně ty automaty taky štvou...

Kočkodan
28. 06. 2013
Dát tip
Mne je po prectení dílka rozhodne lépe nez pánovi.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru