Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VZÁCNÉ ÚSMĚVY II

10. 07. 2013
19
19
1936
Autor
srozumeni
Hledání slov, pomalejší výslovnost, zvídavé pohledy. CMP, částečné ochrnutí, vysoký věk. Vozík a chodítko jako nezbytnost života. Z bytu se dostane nejspíš jen k lékařům. Občasné bolesti, závislost na jiných, a přesto se usmívá. Určitě byla krásná. Velké tmavé oči stále září. Profesorka na střední, učila chemii. Prohodíme pár slov a domluvíme se, s čím zrovna potřebuje pomoc. Do vany a z vany, připravit večeři, poklidit. Sleduje TV, stále se o vše zajímá. Je pro mě ctí u ní pobýt. Statečně překonává těžkost bytí starého nemocného člověka. Já, o třicet pět let mladší, od ní se dobíjím kladnou energií.

19 názorů

srozumeni
15. 07. 2013
Dát tip
Dekuji Ti Péťo.

srozumeni
11. 07. 2013
Dát tip
Panenko děkuji. Jarmilo, děkuji. Tvé návštěvy na mých smutných stránkách si obzvlášť vážím. I když tuta nejni snad až tak depresivní. Spíš povzbudivá.

někdo to má dané, spousta lidí k tomu dozraje nemocí, ale hodně jich na svět zanevře, takové skoro vyjímky, o kterých píšeš, nás učí, jak stárnout se ctí


***


srozumeni
11. 07. 2013
Dát tip
Děkuju,to je hezké,takové povzbuzení

Lakrov
11. 07. 2013
Dát tip

> ...info pro ty poňoukače, ať shromažďuju atak...

Máš látku, máš cit. Sežneš-li ještě čas (jehož se ti možná nedostává) a trpělivost (již u tebe lze očekávat), máš vše, čeho je třeba do začátku, pohromadě.


srozumeni
11. 07. 2013
Dát tip
Lakrove, Romane, Diano, Oldjerry, Petře a verulindo, moc vám všem děkuji za milá slova a típky. Kdybych uměla napsat aspoň povídku, už bych ji dávno napsala, ale nějak nevím jak na to. Proto jen takovéhle miniatury. To je jen info pro ty poňoukače, ať shromažďuju atak.Všechno chce svůj čas. A moc si toho vážím, toho, že to čtete a hodnotíte. Díky a hezký den.

verulinda
10. 07. 2013
Dát tip

ano, tak to je a já obdivuju  i ty, kteří se o takové lidi denně starají, *


Petr.II
10. 07. 2013
Dát tip

jo, ... jak povědomé ... *


Oldjerry
10. 07. 2013
Dát tip

Nezařaditelné do jakékoli kategorie - snad ostatní próza. Úžasné je to viděním toho, co lidé raději moc nevidí. Působil jsem teď nějaký čas mezi mladými lidmi do třicítky a musel jsem se smát i brečet jejich názory na stáří a to, co k němu patří. Tohle je to, čím by se sice literatura plnit neměla, ale poměrně   velká absence  je taky na závadu. Stáří je součástí života - nemělo byse ani v amatérské literatuře opomíjet (a jak už jsem naznačil - ani nějak upřednostňovat). Z tohoto pohledu si zaslouží tip...


Diana
10. 07. 2013
Dát tip
Lakrov má pravdu. Tvoje zkušenosti jsou pro nás důležité a jinde se k nim většinou nedostaneme.

Lakrov
10. 07. 2013
Dát tip

Tvé drobné postřehy, které se tu den za dnem postupně objevují, jsou často takovými pohledy z jiného úhlu, než z jakého vidí svět většina z nás ostatních. Myslím, že nashromáždění těchhle postřehů by se časem dal postavit jiný, samostatný svět k nahlédnutí... pro ostatní; protože ty už jej dávno a denně vidíš.


srozumeni
10. 07. 2013
Dát tip
Diano, moc děkuji. Petře, Tobě také děkuji. Teprve teď při této práci začínám více rozumět pojmům důstojné a nedůstojné stáří. Bohužel mám možnost poznat obojí. Hodně to závisí od toho, jak moc nebo málo nebo téměř vůbec se angažuje rodina toho člověka.

Vampirelord
10. 07. 2013
Dát tip

Važme si lidí, co to nevzdaly.....pro mne je taková představa strašná...ale kdo ví co bude za pár let.......****T.......takovou nabíječku energie bych potřeboval..:-)


Diana
10. 07. 2013
Dát tip
Vážím si takového postoje. Moc krásně napsáno!*

srozumeni
09. 07. 2013
Dát tip
Evženie, díky. To máš pravdu.

Nejenom takoví staří lidé si zaslouží naši úctu a pomoc. *


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru