Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PERO DUCKRABBITA

15. 08. 2013
1
0
1129
Autor
wittgenstein

Smontovat vespolek dohromady tělo Duckrabbita, jak svědčí přiložené fotografie, není nic obtížného – takovýto výrobek svede každý zručný preparátor, nebo nad jeho pitevním stolem například by stihnul i zcela běžný nemocniční patolog.

Dokonce tímto způsobem je možno dojít ke vtipu, k oné zdejšími domorodci tolik zde oblíbené fejsbukové zábavě.

JAK VŠAK ZOBRAZIT KODIFIKOVANOU ZNALOST, DEFINICI???

Věc začne nabývat na zajímavosti, pokud se rozhodneme pro zobrazení onoho čehosi jako duckrabbitího principu – já nazvu pro příklad jednu z takových možností k vyrobení jako DUCKRABBITOVO PERO.

V přírodě je přirozeným středem takového předmětu brk, v jehož účelu mi napadla svislice umělohmotné trubičky běžné náplně do propisovačky, středu nalevo lze tu nalepit přirozenou část přírodního kachního pera, napravo pak preparát s patřičně vyčesaných králičích chlupů.

Žádnou onu politiku v zanedbaně domorodém smyslu zde nehledejte, o takový druh, popřípadě hebkost, pravice či levice se v tomto případě nejedná.

Zato znalci se již ušklíbají, neboť jim náplň propisovačky analogicky/tautologicky splývá v představách s husími pery dávné písařské tradice, a těm ještě z nich ještě obeznámenějším se vyjevuje náznak souvislosti s jistou dílčí duckrabbitovskou tradicí začínající se již u filozofa Platóna.

Brk nezajímavě běžné náplně propisovačky se stává v takovéto duckrabbití trojičnosti/triadičnosti obecným symbolem intelektuality, písařské pero pak, a to již opravdu pro jen ty nejznalejší, kterých v této zemi nemůže být v kusech více nežli 2, souvislostí, popřípadě přímým vizuálním poukázáním, k mnohým názorům Wittgensteinovým, jež nejsou nepodobny těm středověkého mnicha, dominikána, svatého Tomáše z Akvina.

 

 

.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru