Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Alison Gross

27. 08. 2013
3
4
1126
Autor
Garth

   Za lesem, který je temný jako její duše, žije pravděpodobně čarodějnice. Vesnice není jednotná v názoru na její existenci, ale po setmění o ní nevypráví historky ani ti největší skeptici.

   Až do doby, než Levin dorostl teenagerovského věku. Uvědomil si sám sebe, uvědomil si omezenost okolního světa a rozhodl se, že dá těm povídačkám na frak.

 

   Pokud by to zfilmovali, toho kluka by hrál Johnny Depp a bylo by to lehce temné, chvílemi komediální a hodně, hodně stylové. Takový ale náš příběh není. Náš příběh je z krajů na Pomezí, na které dohlíží Neverdie ze svého ledového sálu.

 

Neverdie

  Neverdie neměl strach téměř z ničeho a nikoho. Svět plynul mezi jeho prsty spořádaně; podle řádu, který ještě živí smrtelníci považují za chaotický a nesmyslný; podle přísného řádu, který určuje Neverdieovi jeho cestu životem.

  Každé narušení lidského řádu je důsledkem řádu Neverdiova.

  Neverdie nemůže být sveden smrtelnou ženou ani smrtelným mužem. Bytosti na Pomezí mu neublíží, protože je nenechá projít.

  Nemůže, ach, nemůže. A tak by byl ve svém ledovém zámku, ve svém chladném řádu odsouzen nepoznal lidských emocí. Byl by, kdyby se před dvěstě lety neusadila poblíž Jarmarku

 

Alison Gross

Alison Gross, nejčernější z čarodějnic. Stará sedm let a tři stovky k tomu, její mozek prožraný myšlenkami. Alison Gross a její sova. Sova, ze které mají všichni strach.

Ona to vlastně není úplně sova...

 

Matematika

Soukolí geniálního díla, ve kterém Alison Gross už nebaví trávit čas o samotě a rozhodne se najít si partnera. Ne opravdového, ale spíš někoho na sex a než ji omrzí. Dlouhodobě je to samozřejmě neudržitelné.

A tak, když Levin sbíral borůvky, protože mu chutnaly s cukrem, se něco přihodilo. Nad borůvčím spatřil ženu v černém, mladou a svůdnou. Musela tam stát už delší dobu a velmi tiše, protože si ji Levin vůbec nevšiml.

Levin na ní pohlédl a Alison Gross pokývala hlavou. V ruce svírala černou kouzelnou hůlku a měla radost ze své moci.

 

 

"Všichni jsme děti boží," poznamenala Alison Gross.

Levin však slyšel něco jiného. Slyšel něco jako melodii, která mu nejprve zahřála uši. Měl pocit, že mu ve všech žilkách začíná vřít krev - chvíli se tomu bránil, ale nešlo to moc dlouho a Levin ucítil, jak mu do mozku vniká spoustu malých lidí; každý krásný a úžasný, oděni v nejpestřejší kostýmy. Karneval začínal - postarší šlechtic s dlouhým bílým vousem uvádel hosty. Trojokou housenku, Černého běláska a Třikrát mučenou zlomenou duši. Levin tam seděl na trůně a vůbec nevěděl co se děje.

Místo vedle něj bylo prázdné.

Alison se překrásně usmála. Levin se chytil za uši, aby se zbavil té melodie a aby je schladil. Zjistil ale, že jeho uši jsou chladné, možná chladnější než kdy předtím.

Alison Gross k němu přikročila a hůlkou si odsunula vlasy z čela.

"Budeš velký a silný." Pohlédla do budoucna. "Tvé ostré rysy mi dodají spoustu chutě na sex."

Na chvíli se zamyslela.

"A s tvým mužstvím taky něco uděláme."

 

Každé její slovo jako by přidávalo do té hry další nástroj. S každým slovem další muzikant začal hrát tesknou melodii.

Pak Alison Gross promluvila suše a stroze :

"Budeme svoji a to do konce tvého života. Přijmi tuto dohodu a dostane se ti moci a bohatství.

Ale co víc, uspokojím všechny tvoje chtíče, až štěstím zešílíš."

Levin ji chvíli pozoroval a nakonec odpověděl:

"To má jako bejt kouzelná hůlka?"

 

Virová hepatitida

Jako každý příběh i tento by měl mít rozuzlení. Temné věci, které se dějou se nedějou zbytečně. Je to všechno pod taktovou pána moci, Neverdie. Cílem je vytvořit Příběh; nudný nebo veselý, komický nebo tragický... Příběh, který Neverdie podle scénáře každý den píše ze svého ledového sálu.

Neverdie bez hnutí hleděl do zrcadla a formoval malou planetu, jejíž odštěpek za dvěstěsedmnáct let zabije vdovu starého Fergussona, čímž začne světová revoluce.

Ve skutečnosti si Neverdie jen představoval, že to dělá. Žádnou takovou schopnost neměl, ale měl dokonalou představivost. Takže když se chtěl bavit, představil si jakoukoliv možnou realitu a užíval si jejích zvláštností.

A tak si ani nevšiml, že za ním už nějaký čas stojí žena v černém.

Zatímco ho Alison Gross pozorovala, prostupovala jeho duši a pronikala do jeho smyslů. Něco tak ledového jakživa neviděla; trvalo jí dlouho, než vytvořila malého červa.

Z malého červa vyrostl velký a ten se příčným dělením změnil na dva malé červy. Dva malí červi vyrostli ve velké červy, načež...

Červi začali pronikat do Neverdiova těla a razit si cestu ledem.

 

Postoloprty

Levin ležel v posteli a vůbec se mi nelíbilo, kam se příběh ubírá.

"Nemáš nějaký normální příběh?" zeptal se Alison.

Alison se usmála. "Tento je dobrý, miláčku, moc dobrý. A až ho vyslechneš, bude sex."

Levin se na chvíli zasnil. Sex s Alison bylo něco, za co už stálo vyslechnout blbý příběh. "Proč se ten Neverdie neubrání, vždyť má kouzelnou moc."

Alison se olízla. "Víš, existují věci, které mohou korigovat řád. Rituály, které mění řád věcí. A řádu věcí se musí podrobit i Neverdie."

Levin pokrčil rameny. Teď už mu bylo jasné, že kdyby ten Příběh někdo zfilmoval, nehrál by ho Johnny Depp. Možná Milan Steindler.

 

Závěr v půlkajzně

Jak červi pronikli Neverdiem, ten začal cítit první emoce. Neskutečný pocit podivnosti se mu rozeběhl po celém těle; poprvé zatoužil a poprvé se vyděsil.

Neverdie rozpřáhl ruce a zařval.

Spatřil Alison Gross a nemohl více odolat. Oddali se spolu vášnivému sexu, obraz jejich úžasných a touhou šílených těl promítala zrcadla po místnosti do nekonečna a do nekonečna.

"Počkej... Ta Alison Gross - to je ta stejná Alison Gross jako ty?" zeptal se Levin. Právě přemýšlel, jestli příběh znamená, že by měl začít žárlit, nebo jestli je to dalších z těch příběhů, které nepochopil.

"No... Ano." musela Alison odpovědět po pravdě. "Ale je to jen příběh, drahý."

V Levinově líné mysli se zrodila Myšlenka. Na chvíli zapotácela na můstku nad propastí. Potom z něj sešla a usedla na šálek čaje s Trojokou housenkou, Třikrát zmučenou zlomenou duší a s Černým Běláskem.

Posrkávala čaj a potom se osmělila : "Promiňte ale nedá mi to. Nejste vy prostě jenom černý motýl?"

Černý bělásek se smutně pousmál. "Ne, já se stárám o pocity. Extáze, nadrženost a tak. Trojoká housenka se stará o penis. Erekce, pocity v něm... A Umučená je tu od toho, aby trýznila jeho duši touhou po Alison, aby měnila smysl jeho života. A kdo jsi ty?"

"Já jsem jeho myšlenka." špitla Myšlenka.

Potom jí napadlo, co je vlastně za myšlenku. Chvíli to promyslela a usmála se.

"A možná nejsem tak úplně mizerná myšlenka, jako většina mých sester."

 

"Říkala jsi, že ten příběh ovlivňuje řád světa, ne?" zeptal se Levin se zájmem člověka, kterému se zdá, že možná objeví něco docela důležitého.

"Neptej se tolik, lásko. Radši mysli na mě." Alison Gross našpulila rty a nechala své prso vyklouznout ven.

Housenka, bělásek a duše vstali od čaje.

Levinovi se ztopořil pyj a z úst mu začala vytékat slina.

Alison mohla pokračovat v rituálu.

 

Neverdie vs. Alison Gross

Shang Tzung se zvedl ze svého trůnu. Pohladil si knír, zatleskal a s úsměvem nejhodnějšího stařečka prohlásil :

Flawless victory

FATALITY!

 

 


4 názory

Garth
27. 08. 2013
Dát tip

díky.... každá podpora v mé grafomanii je vítaná :D


Garth
27. 08. 2013
Dát tip

díky Danny.. udělal jsi mi radost! :)


Danny
27. 08. 2013
Dát tip
týjo, to je fakt síla. bavilo mě to. tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru