Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Festival den poezie letos oslaví 15 let své existence!

18. 10. 2013
0
4
1198
Autor
Zbornik

Festival Den poezie vznikl před 15 lety a z jednoho místa se rozrostl do letošních 57 měst po celé naší republice.  Za ta léta se stalo jakousi tradicí, že v listopadu kolem data narození Karla Hynka Máchy lidé ve svém okolí pořádají řadu poetických akcí pro veřejnost.

Koordinátor festivalu, Společnost poezie, od jara shromažďuje informace o programech všech, kteří se Dne Poezie chtějí zúčastnit, vytiskne je a rozešle všem regionálním aktérům. Ti je pak roznáší po kulturních místech ve svém okolí. Vstup na většinu akcí festivalu (literární čtení, výstavy, divadlo) je zdarma.

Letos se festival bude konat v období od 10. do 25.11.2013 a to na téma Vášeň a popel. Naši zemi mimo jiných navštíví i řada známých básníků ze zahraničí. Řada aktérů zapálí ohně, do nichž na vlaštovkách, symbolech podzimu, pustí své verše. Verše se promění v dým, aby si k ni mohl přivonět Karel Hynek Mácha.

Seznam dalších zajímavých akcí naleznete na stránkách Dne Poezie www.denpoezie.cz

 


4 názory

jaza
10. 11. 2013
Dát tip

již sme načali včera v třinci!


hynajs
21. 10. 2013
Dát tip

a co na to samotná poesie?


den poezie nikdy viac.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru