Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přespala jsi u mě

01. 11. 2013
19
40
2019
Autor
Tony.cs

Teď tě pozoruji. Dívám se na tvou tvář. Jak je klidná ve spánku. Tvůj hrudník se zvedá s každým nádechem a pak poklidně klesá zpět. Je mi až do pláče, když vím, že se tě nemohu dotknout. Přimáčknout tě k sobě, cítit tvou kůži pod svojí, dotýkat se tě každým kouskem těla. Rukou ti přejet po bříšku a nakonec se zachytit tvých pevný ňader. Obemknout klínem tvůj zadeček, tvář zabořit do tvých vlasů … a spát. Nic víc nechci. Tedy chtěl bych. Chtěl bych cítit tvé rty. Chtěl bych do tebe vniknout, slyšet tvé vzdechy a myslet si na chvíli, že svět je dokonalý. Přemýšlím o tom a ukápne mi slza. Ty ji nevidíš, ani neslyšíš. Je tak tichá. Jen těžko by tě mohla vzbudit ze spánku, který je podpořen vínem a sny. Pustím slzu do peřiny a hledím dál na tebe. Vlastně toho moc nevidím. Díky tmě rozeznávám jen obrys tvé tváře a tvých prsou, ale představuji si, že vidím všechno naprosto dokonale. Do sebemenšího detailu. Ještě chvíli se dívám, pak zavřu oči, a po krátké chvilce kráčím za tebou do říše snů. Když je znovu otevřu, venku už svítá. A já tě vidím, stejně jako včera v noci. Nic se nezměnilo, jen ta tma nám chybí. Jsi tak překrásná. Cítím se vedle tebe jako král. Kdybych s tebou mohl prožít noc vášně a lásky, nebylo by šťastnějšího muže. Ale já jsem jen kamarád. Deset let tě miluji, deset let tě chráním, radím ti ve vztazích, i když mi to rve srdce. Deset let, kdy jsem miloval i jiné, nic jiného nezbylo. Ale stejně tak... vždy jsem miloval i tebe. Jsi obrovským snem, co se těžko splní. Jsi jednou z nejkrásnějších žen, které znám. A miluji tě. Přísahám. Teď se budu ještě chvíli dívat. Budu snít o tobě, zatímco ty sníš o někom jiném… No jo. Navždy jen tvůj kamarád. I za to jsem vděčný. Ostatně, nic jiného mi nezbývá.


40 názorů

j.nikdo
03. 01. 2014
Dát tip

Je to velmi osobní a opravdové, další komentář máš v poště...*


Tony.cs
11. 12. 2013
Dát tip

Ani nevím co říci. Když na tebe takhle působí, jsem šťastný, že se dotkla tam, kde to bylo účelné. Děkuji velice.


Vyrazila mi dech, vzala slova, zastavila čas. Tvá díla jsou vážně působivá. Musím jít na přednášku, ale nemohu se odtrhnout...


Tony.cs
07. 11. 2013
Dát tip

Děkuji Adame. Nemám co bych dodal.


Adam Lyčka
07. 11. 2013
Dát tip

Ono je totiž důležité to, co to milovat je. Spousty vztahů si denně říká "miluji Tě.." "Já tebe taky." atd. Já jsem to ve vztahu řekl hodně málokrát. Je to nebezpečné slovní spojení a není možné jím plýtvat. Pak to ztrácí význam. Ženě/muži po vyslovení tohoto slova musí naskočit husí kůže a mráz po zádech. Jsem strašně moc rád že Ty to víš, co to znamená. Sám jsem zažil něco podobného (ač vlastně něco úplně jiného) kdy po dvouletém vztahu se mi přítelkyně, kterou jsem miloval, přestěhovala do USA. Naposeldy jsem ji viděl jít po termínále letiště. To je moje poslední vzpomínka na ni. Teď právě lituji (a že to je už dlouho), že jsem to miluji Tě neřekl před odletem. Ale o tom to je. Kdo ví, co je to milovat a láska, ten koneckonců píše nejlepší romány. Těším se na další "němé" vyznání lásky od tebe.


Tony.cs
07. 11. 2013
Dát tip

No tak to potom držím palce i já tobě. Děkuji.


aq17
07. 11. 2013
Dát tip

To jsme na tom úplně stejně, akorát se známe kratší dobu. Teď se stalo i to, o čem jsi psal. Do sebemenšího detailu, jako bys to napsal za mě. Bolí to, přeju hodně síly a děkuju...


Tony.cs
07. 11. 2013
Dát tip

Foldnu to a počkám si na další rozdání. Tuhle hru já nevzdám. Nemůžu.


Tony.cs
07. 11. 2013
Dát tip

Už to ví. Nechápe. Myslím, že mě vůbec nechápe. Nedokáže si tu hloubku ani představit, natož aby se do ní mohla ponořit.


Tony.cs
07. 11. 2013
Dát tip

Já asi poslal avízo všem. Alessandro, Mileno má milá... děkuji ti z hloubi duše, za pochopení a za slova naděje :)

 


Tony.cs
07. 11. 2013
Dát tip

Děkuji i tobě Adame. Smutek k lásce, k té opravdové lásce, asi nakonec neodlučitelně patří. Dívám se kolem sebe a zjišťuji, že lidé nemilují jako já. Mám strach, že spousta z nich neví, co je láska a sebeobětování. Ale třeba jen milují jak je v jejich silách. Někdy se pro své hluboké pocity cítím špatně, odlišně. Někdy ale přiznávám, že jsem tím výjimečný, a kdo to nevidí, kdo v tom vidí chybu, je ochuzen o nádhernou čistotu lidského citu. A ta co můj cit nepřijímá? Každé ráno se vzbudíma  ítím to jinak, dnes cítím, že je to její chyba. To ona přichází o něco krásného, já dlaň se svým srdcem nikdy nezavřu. Ne před ní. Třeba ho jednou zvedne a přivlastní si ho. Už nikdy bych ho od ní nechtěl zpět.


Adam Lyčka
07. 11. 2013
Dát tip

Super! Má to nádhernou strukturu. Chci říct, že to je psané (viz výše) opravdu jedním dechem. Věrně popsané myšlenky, které se Ti zrovna honily v hlavě. Je to takové smutné štěstí :)


Tony.cs
04. 11. 2013
Dát tip

Alessandro, pokud si to myslíš, můžu tomu věřit. Mockrát děkuji za tvá slova. Zní jako hudba ze rtů piana.


Tony.cs
04. 11. 2013
Dát tip

Děkuji Alegno i tobě.


Alegna
04. 11. 2013
Dát tip

*******


Tony.cs
04. 11. 2013
Dát tip

Trošku se červenám. Jsem rád, že to na tebe tak zapůsobilo. Děkuji ti Alessandro :)


Tony.cs
03. 11. 2013
Dát tip

Děkuji i vám koloušku a Staváku :)


Stavák
03. 11. 2013
Dát tip

Víc než dobré* (podle mě na výběr)

Jak mně dobře známo.. najde se jistě více mužů.. :)


koloušek
02. 11. 2013
Dát tip
Nebuď smutný, Tony, přátelství je někdy víc ... T*

Tony.cs
02. 11. 2013
Dát tip

Bohužel. děkuji i tobě srozumeni


srozumeni
02. 11. 2013
Dát tip
cesty života jsou někdy spletité...***

Tony.cs
02. 11. 2013
Dát tip

Děkuji ti :)


gabi
01. 11. 2013
Dát tip

práve preto ma tak očarila, že je na nej poznať, že bola prežitá a napísaná jedným dychom


Tony.cs
01. 11. 2013
Dát tip

Děkuji vám všem. Gabinko, psal jsem to, hned jak ráno odešla. Muselo to ze mě ven.


Čudla
01. 11. 2013
Dát tip

Smutné, ale hezky napsané. /*


gabi
01. 11. 2013
Dát tip

Tony, toto je asi naj, čo som od teba čítala

tento motív sa ti objavuje aj v básňach, ale táto prozaická forma je tak úprimná a otvorená, zasahujúca...smutná krása *


Tony.cs
01. 11. 2013
Dát tip

Já vím. Třeba jednou...ale už to trvá dlouho. Děkuji i tobě Diano.


Diana
01. 11. 2013
Dát tip
Velmi silné, působivé. *** Ale! Jedna východní moudrost praví:"Vše, co si celým srdcem přeješ, dostaneš. Nešťastníče!"

Tony.cs
01. 11. 2013
Dát tip

I ta bolest se dá přežít. Ty představy...trochu mě drží při životě. Ale jak jsem říkal...deset let, už je v tom jistý cvik. Děkuji moc. Moc, moc, moc.


Had
01. 11. 2013
Dát tip

"Pouze představy jsou bolestivé, mimo představy se dá všechno přežít."

....jak moc Ti rozumím, Tony...

té bolesti, co rve srdce na kousky

té bodavé touze, co kroutí tělo v křeči

...tomu ...hladovému usínání.

I té beznaději, kterou vyjadřuje Tvá poslední věta ...

 

*típ


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru