Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

-

12. 12. 2013
5
9
1361

kvalitne citovo vydieračská

 

zatiaľ čo nadával na médiá

v jediných slobodných správach

popierali holokaust

 

zatiaľ čo nadával na gaypride

ulicami pochodovali

gardisti s fakľami

 

zatiaľ čo nadával na adopcie

homosexuálnymi pármi

na samotke v decáku

revalo hladné decko

 

zatiaľ čo nadával na feminizmus

šéf bufetu obchytkával

jeho dcéru

pri umývaní riadov

 

zatiaľ čo nadával na juvenilnú justíciu

sused mlátil obuškom

svojho päťročného syna

 

ubehlo niekoľko rokov

 

a zatiaľ čo nadával na potraty

v neďalekom pracovnom tábore

sterilizovali cigánky

 

a zatiaľ čo nadával na eutanáziu

v sklade za mestom

splyňovali neprispôsobivých

 

a zatiaľ čo chvíľu nenadával

zvykol sa modliť

nezabudol sa poďakovať

za vyslyšané prosby

 

amen

 

 


9 názorů

mě to nepřijde jako zevšeobecňování, spíše jako jakási malá výseč populace, možná ne nejlépe podaná, ale pro mne je to dobrý nápad, sice by mi stačila asi tak půlka, ale i tak tip :)


zabudol som hodit link

http://kbs.sk/obsah/sekcia/h/dokumenty-a-vyhlasenia/p/pastierske-listy-konferencie-biskupov-slovenska/c/pastiersky-list-na-prvu-adventnu-nedelu-2013


Oldrich, diky za koment, porozmyslam nad tym, co si napisal. A je mi jasne, ze kazde citove vydieranie je manipulativne - hold som to mohol inak podat. Preto mám aj v predhovore tú alibistickú poznámku :-))) Snazil som sa dat do kontrastu to, co vidia niektori veriaci ako zlo, s tym co sa okolo nich naozaj deje - bud to ignoruju alebo dokonca podporuju. Chodil som na dve katolicke skoly, vacsina mojich kamaratov a znamych su katolici - vychadzam aj z toho. Ak mas cas a zaujem, precitaj si nenavistny pastiersky list slovenskych biskupov, ktory bol citany vo vacsine slovenskych kostolov na prvu adventnu nedelu - samozrejme poburil aj kopec katolikov. Ten moj text je, okrem ineho, aj reakciou nanho.


Oldrich
12. 12. 2013
Dát tip

Nemám rád takovéto texty. Tváří se, že ukazují spravedlivým prstíkem, a přitom dosti nepokrytě manipulují se čtenářem. Nespravedlivé zobecňování a směšování na základě podobnosti.


VK: Jo, záver je úplne napiču :-) Ja na tom texte ešte budem robiť.

 


Diana
12. 12. 2013
Dát tip
Báseň kritizuje fanatizmus a pokrytectví, což se zdaleka neomezuje na jednu víru či ideologii. Je pro ně charakteristické přesvědčení o vlastní pravdě a nenávistné projevy. Znám ateistické komunistické fanatiky, prolhané a pokrytecké, kteří spolu s tebou připisují všechno špatné katolíkům. Myslíš, že například Dělnická strana jsou samí katolíci? Tato báseň je bohužel rasistická. Vlastnosti, jež se vyskytují obecně ve všech skupinách společnosti připisuješ skupině jediné. Ač původně dobře míněná (jak doufám), neobjektivitou ztrácí účinnost a sama sebe popírá.

vk
12. 12. 2013
Dát tip

fajn vývoj tých protikladov, ale ten záver je oproti nim slabý


Honza_Princ
12. 12. 2013
Dát tip

četl jsem název až nakonec...ubírá, myslím že netřeba mířit...platí i tak...potenciál to má ještě větší až se to párkrát vyspí


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru