Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bajka o vlku a flashdisku

29. 01. 2014
4
7
562
Autor
Satan_prózy

Šel jednou ráno vlk jménem Lumír Wolf (dále jen vlk) lesem a našel flashdisk. Držel jej v tlapkách, slintal a přemýšlel, k čemu ta věc je. Za chvíli k němu přiběhla veverka Verča (dále jen veverka), chvíli kolem něj pobíhala, ale pak jí to nedalo, překonala svůj strach a zeptala se: "Vlku, co to máš?" Vlk se odprostil od svých úvah a odpověděl: "Zrovna o tom přemýšlím, ale nic mě nenapadá." Veverka jej poprosila, jestli by jí tu věc půjčil a on jí to velmi ochotně podal, protože byl gentleman. Veverka si jej v pacičkách převracela, ale nevěděla si rady, protože znala hlavně oříšky a žaludy a tohle vypadalo uplně jinak. "Vlku, taky jsem zcela bezradná, nikdy jsem nic takového neviděla, ale za chvíli přiletí s dopolední poštou holub Olin (dále jen holub), to je světoběžník, ten zná všechno možné, tak nám snad poradí." Zvířátka tam seděla a čekala na holuba, který opravdu přiletěl. Jak je viděl, poznal, že je jimi očekáván, tak se jim omluvil, že žádný dopis pro ně nemá, ale oni mu odvětili, že jej čekají z jiného důvodu. Namítal, že musí obletět ještě spoustu lesů, že už tak má zpoždění, protože je na polední kávu domluvený s hrdličkou a přijde tam pozdě a ona mu už minule říkala, že ji to už nebaví a jestli to bude pokračovat, tak se rozejdou. To holub samozřejmě nechtěl. Když mu teda zvířátka ukázala flashdisk, lehce se pousmál a zaštěbetal: "Jasně,to znám. Vím, jak se to používá. To se strká tím stříbrným kovovým koncem do díry, pak je to paráda, ale už musím letět." Hodil si brašnu s dopisy přes křídlo, postěžoval si, že nechápe, proč všichni raději neposílají maily, že by toho měl míň, a odlétl. Vlk s veverkou byli šťastní, že už vědí, k čemu to slouží, a vlk navrhl, ať teda jdou hledat díru, do které by to šlo strčit. Veverka, protože byla lína, se ale vymluvila, že jí doma brečí děti, že by jinak hrozně ráda šla, a utekla. Vlk teda šel díru hledat sám. V lese žádná nebyla, tak vyšel ven a prohledával meze a najednou v té mezi našel díru tak akorát. Vzal flashdisk a zasunul jej do ní. Nic se ale nedělo. Ještě chvíli čekal, poškrabal se na hlavě, ale pořád byl klid. Rozhodl se, že to teda vytáhne. Ale v momentě, jak flashdisk vytáhnul to odstartovalo. Z díry náhle vylétly stovky vos rovnou na vlka. Ten začal utíkat, jenže vosy jej doletěly a nemilosrdně štípaly do kožichu. Snažil se je odhánět packama, kňučel, skákal, válel se po zemi, ale vosy jej stále píchaly. Trvalo to dlouho než přestaly. Vlk se pak celý napuchlý odbelhal do lesa a štípance jej bolely ještě dlouho.Poučení: Když tu díru neznáš, tak to do ní nestrkej.


7 názorů

reinka
30. 01. 2014
Dát tip

paráda, satane***


Lakrov
30. 01. 2014
Dát tip

Partnerství holuba s hrdličkou je úsměvné, a i tak --- nebo možná právě proto -- se mi tohle minipovídání moc líbí. Celkově (slohem, slovními obraty) to působí jako bajka určená spíš dospělým či přinejmenším dorostu, závěrečné ponaučení tu doměnku potvrzuje :-))


Kočkodan
30. 01. 2014
Dát tip
Ezop by te uznale poplácal po rameni :-)

Asi jsem se zamilovala. :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru