Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poslední slovo

08. 02. 2014
4
7
1138

Všichni kolem kulatého stolu pocítili chladný závan, bylo to znamení, že ctihodné Pouzarové, médiu, se podařilo zprůchodnit tunel mezi živými a mrtvými. Karel se nadechl k proslovu, ale Pouzarová ho gestem zarazila. Ještě nebyl čas dotazovat se ducha zesnulé manželky. Pouzarová se silně soustředila, všichni cítili vibrace a víření vzduchu. Kolem se ochladilo. Konečně Pouzarová usoudila, že duch je přítomen beze zbytku a vybídla Karla: "Duch je připraven. Hovořte!"

Karel řekl Pouzarové: "Jo!", ihed se obrátil směrem, kde si myslel, že se vznáší jeho zesnulá žena a vítězoslavně zakřičel: "A ty zase neumíš vařit!"

Muselo to tak být. Poslední, co na něj jeho žena zaryčela, než ji vzápětí ranila mrtvice, bylo: "Nedovedeš spravit ani pitomou zásuvku, lemple!"

Každý musí uznat, že tohle si Karel nemohl nechat líbit...


7 názorů

Reitspieska
06. 03. 2014
Dát tip

Ty mi teda dáváš, jen jsem tak o pauzičce koukla a teď čtu a čtu ty tvoje písmenka i když bych už měla něco dělat. Ale už se polepším a makám, ale určitě se sem zas vrátím


Toscana
10. 02. 2014
Dát tip
Jo, mít poslední slovo je k nezaplacení, i když to někdy bývá vítězství spíše Pyrrhovo... :-))) *t

Horkit
08. 02. 2014
Dát tip

:D no to je úžasné *


Josephina
08. 02. 2014
Dát tip

:-))


Diana
08. 02. 2014
Dát tip
:-) Dobrý, tak snad má Karel klid :-)* (Já to slyšela trochu jinak - Ona: "A plat máš taky malej!" On - "A vařit taky neumíš!";)

Kočkodan
08. 02. 2014
Dát tip
Ano, uznávám.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru