Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Umělá vagína básníkova (TVAR-ZE-SÍTÍ)

Tato báseň bude otištěna ve Tvaru!

Cítím to! Vím to!

Ach!

 

Historie se totiž opakuje, moji drazí konipáskové!

Loni touto dobou 

mi už jedna báseň ve Tvaru vyšla

pokud to nevíte

řval jsem nadšením, plakal, měl erekci

výtisk inkriminovaného Tvaru

jsem rozmočil v teplé vodě

vymodeloval si z něj vagínu

nalepil ji na stěnu mého hipster-pokojíčku

a čtrnáct dní ji brutálně souložil

...dokud se nerozpadla

 

Ach, Tvare! Kéž mi v tobě vyjde i tato báseň!

Opět tě pomiluji

a možná s tebou začnu i chodit

kdo ví!

 


22 názorů

sveřep
09. 03. 2014
Dát tip

Slááááááááááááávaaááááááááá  :)


O.D.P. zvítězila! Snad se nedivíte, bylo přeci jasné, že se to dostane do Tvaru, ne? Přesto Vám však děkuji!

ušák
27. 02. 2014
Dát tip

:-D


egil
24. 02. 2014
Dát tip

dajakbole, popravdě, timing nebyl mou volbou - byl jsem osloven v průběhu ledna, jestli bych se rubriky neujal... Chtěl jsem ji pojmout nějak... autenticky. Že výsledek vypadá spíše jako nějaká recese či parodie, nad tím jen krčím rameny. Autenticita se žel koná (jak postupně poznávám... a že jsem ztratil pojem o současném stavu serveru, je moje chyba... fakt je, že kolem roku 2005-6 tu přibývalo až sto děl za den... a lidé nejen publikovali, zatímco nyní.......... ale co už - doufejme nikoli v gaussovku, ale v sinusovku).


oran
24. 02. 2014
Dát tip

ojé dajak, neštylizovaná a ozajstná? tak to ti závidím :-)


dajakbol
24. 02. 2014
Dát tip

Egil,

nevrav mi, že si nevidel, že ako vyslanec Tvaru prichádzaš neskoro – za súmraku literárnych webov, minimálne  v čase asi najhlbšej písmáckej krízy.  Takmer to z Tvojej strany vyzerá ako zlomyseľnosť. Väčšina z tých, ktorí sa vedeli pod dielom zmysluplnejšie kriticky vyjadriť sa odmlčala, stratila motiváciu, vôľu, chuť. Vinou čoho, alebo prečo... Individuálne azda aj z prozaických osobných dôvodov, všeobecne ˜– to nech anlyzujú onakvejšie gebule, ako tá moja. Písmák ako publikačný priestor prestal byť atraktívny pre ctižiadostivých a talentovaných. Písmák prakticky ovládli naivní entuziasti a profesionálni rekreanti. I notorickí provokatéri vypratali pozície po tom, čo dokonali dielo. Takto sa mi chce takmer zvolať: vďaka Ti Bože za Básníka v pruhovaném! – ktorého  nadšená sprostota a egománia je naozaj nekaždodenne svieža a zábavná, hoci, ktovie, možno aj neštylizovaná a ozajstná.


Frílingu, měl bys pochopit jednu podstatnou věc. Mně ve Tvaru velice dobře znají. Vyšla mi tam báseň. Stalo se tak v době, kdy jsi Tvar ještě vůbec neznal a četl výhradně abíčko (to je v pořádku, já ho taky četl), to znamená loni touto dobou. Jsem prostě kůl hipsta a postmoderní umělec s velkým Céčkem na konci!

Fruhling
24. 02. 2014
Dát tip

http://www.youtube.com/watch?v=KruEvEye6Bo

 

Každé slovo je důkaz. Tentokrát to neber jako osobní útok, ale jako prosté konstatování faktu, že napsat ironickou věc proti Tvaru je stejně banální, jako plodit ty hrůzy (až na výjimky), co bojovaly v minulých kolech. Proto nechápu tvůj koment pod tímto textem. 

Vlastně je celý tenhle alternick "bvptavbsko" pro písmák typický. Autor se tváří, že píchá do vosího hnízda, ale z nedostatku přesvědčení nejde za obyčejné trololo. A dělá to v prostředí, které se tváří, že plodí literaturu. 

Klasici se ti na soutěž vydlabou proto, že kdyby do Tvaru chtěli, tak tam ty věci prostě pošlou. Z nějakého důvodu, který neznám, nechtějí. Jejich věc.

Jo a za avízo by tě neubylo. No nic, zdar a sílu, nebudu tady spamovat.


Jste božští! Miluji Vás skoro jako vidinu hromady výtisků mé sbírky!

Fruhlingu, tipy jsou to jediné, o čem je lidský život! Děkuji! :)

egil
24. 02. 2014
Dát tip
Fruh.: což jsi váně tak do sebe zahleděn, že pro tromy nevidíš les? Egilův přístup, přes ironii odkazující zpět k ironii, nedokazuje vůbec nic. Pouze zakrývá jisté zklamání nad promarněnou šancí. Písmák dostal příležitost se navenek projevit, jaký v současnosti je. A tak se projevil. Pár exhiboušů vytvoří celkovou image - a mlčící většina se všemi svými lokálními "klasiky", co se neobtěžují utrousit byť jenom komentář, ať se jde vycpat. Z příležitosti se tak stal bleší cirkus.

vk
24. 02. 2014
Dát tip

žiadne slová nenahradia tip


Fruhling
23. 02. 2014
Dát tip

Nj, právě egilův přístup dokazuje, že skandál je mnohem konformější stanovisko, než nepsat vůbec.

Tip dávám, protože mám špatný vkus.


Artie
23. 02. 2014
Dát tip

*


over
22. 02. 2014
Dát tip

můj tip máš*


sveřep
22. 02. 2014
Dát tip

Sláva tobě!


egil
22. 02. 2014
Dát tip

To by mohlo klapnout...

Že si děláš z literárních periodik papírové vagíny(?), za takovou oběť si otištění jistě zasloužíš - a snad i další čtenáři to ocení. *

 

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru