Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Plán

28. 02. 2014
9
8
937

Ten muž dlouhá léta plánoval, že se zbaví manželky. Nepomýšlel na rozvod, rovnou si usmyslel, že ji zabije. Rozvod byl v jeho okolí společensky nepřijatelný. Manželka byla osoba zlá, hádavá, tvrdohlavá, lakotná, prostě nemožná. Jenže se ukázalo, že zabít někoho tak, aby si všichni říkali, že to byla nešťastná náhoda, není jen tak.
 
Muž probral ve své představivosti mnoho variací na vraždu, maskovanou za souhru okolností, ale pokaždé narazil na slabiny. V případě prozrazení by svou manželku bez většího zdržení následoval, tím si byl jistý. Tam, kde žil, se takové věci řešily velmi rychle. Ale potom přišel ten rozhovor.

Byl to rozhovor dlouhý a závažný. Netýkal se přímo jeho ženy, ale on vycítil příležitost. Toto je způsob, jak se jí zbavit, a to naprosto neodhalitelně a tudíž bez postihu. Muž v duchu zajásal. Řekl své ženě o rozhovoru. Celá se roztřásla a pravila, že se musejí ihned vystěhovat. Muž souhlasil. Beztak se mu ve městě pranic nelíbilo. A tak se i s oběma dcerami vydali na cestu.
 
A právě během stěhování naplnil muž svůj plán. Šli rychlým krokem, dívali se kupředu, dcery hodný kus vepředu, byly mladé, plné síly, potom muž, žena nakonec. Muž se shýbl, jako by si chtěl upravit botu. Žena jej předešla. Muž se napřímil a náhle vzrušeně zvolal: "Já myslel, že jsme široko daleko sami a vida, tamhle za námi jde další rodina!" Žena podlehla zvědavosti a otočila se. Tohle Lotovi vyšlo...

 


8 názorů

Diana
01. 03. 2014
Dát tip
To tedy ano. Tam se vůbec "dějí věci" dodnes! :-)

Kočkodan: podtrhl bych slovo "neslané" Lakrov: Netuším. Asi náhoda. Já osobně si neberu Bibli za námět skoro vůbec. Kopretina: Viď? Kdo by čekal, že se opravdu otočí :) Prosecký: Děkuju za dobrý postřeh. Jdu to spravit. Diana: Až z toho skoro mrazí, co?

Diana
01. 03. 2014
Dát tip
Z hory, na které se zachovaly zbytky pevnosti Massada, je nádherný rozhled. Krajina z té výšky vypadá jako mapa. Daleko na obzoru se leskne hladina Mrtvého moře. Na úpatí hory se se v hnědé krajině zřetelně rýsují dvě velké žluté skvrny, nepravidelného tvaru. Někde v těchto místech se podle legendy nacházela města Sodoma a Gomora. Podle posledních výzkumů půda zde obsahuje zrnka čisté síry a množství kysličníku siřičitého, což způsobuje tu barvu. Takové složení půdy prý lze dosáhnou jen teplotami, při kterých shoří kámen vápenec. V Izraeli se všechna města staví z místního vápence. Věda zatím nezná způsob, jakým by bylo možné takovou teplotu vyvinout. Sopečná činnost to nezpůsobila. To jen pro zajímavost. Navštívila jsem ta místa v poslední době vícekrát a tohle jsem se tam dozvěděla...

Prosecký
01. 03. 2014
Dát tip
Dobré. Když říkáš, že se musí vystěhovat, není zprvu jasné, jestli Tim žena myslí jen muže, nebo celou rodinu. Jasnější by byl výraz "musejí".

Lakrov
28. 02. 2014
Dát tip

S těmi biblickými náměty se v poslední době nějak roztrh` pytel. Otázkou je, proč...


Kočkodan
28. 02. 2014
Dát tip
Saprlot, tak to ti také vyslo - tezko si nekdo troufne tvrdit, ze je tvoje dílko nemastné neslané. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru