Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domov II. 9.díl

27. 03. 2014
0
0
795
Autor
katt-chan

Domov II.

9. díl

„Uklidněte se pane Hatake teď je vizita ostatní si zjišťujte až pak.“ Kakashi jako v mlze jen přikývl, protože mu vyschlo v hrdle. „Rány se vám zahojili a podstupujete rehabilitační léčbu, která zatím moc nepomáhá, ale rehabilitační sestra říkala, že hýbete trochu prsty. Chce to čas a uvidíte, že to půjde.“ Vizita odešla a v pokoji zůstal Kakashi sám se svým svědomým. Všechno viděl černě a kdyby jen mohl vstát už by šel za chlapci, ale to právě nešlo. „Zatracený nohy a ruce!“ Zaklel si nahlas a myslel, že se mu uleví, ale tíživá bolest na srdci neustávala a ještě víc přidala na intenzitě, až se přístroje rozpípaly. Do pokoje vběhl jeho dobrý známí, aby Kakashiho zkontroloval. „Klid, uklidni se. Tím si jenom škodíš, chlapci jsou v pořádku doma. Ráno jsem je kontroloval.“ Kakashimu tlouklo srdce jako splašené a svírající bolest nešla  zastavit, i když se pomalu uklidňoval, tělo ho neposlouchalo. „Sestro!!“ Vyštěkl doktor na chodbu.

 

Nejdřív se musím trochu umýt ten včerejšek mi teda dal. Prohlížel si Sasuke v zrcadle hrudník s velkou podlitinou na žebrech. I sehnutí nad umyvadlo znamená pro Sasukeho pocítit ostrou bolest, která se táhla až k zádům a nepříjemný šustot, jak se polámaná žebra třela jedno o druhé. Kolik mi jich vlastně zlomil? Chtěl se dotknou podlitiny, ale každý sebemenší dotyk hrozně bolel a tak si netroufl prohmatat rozbolavělé místo. Budu se muset dát zrentgenovat, až pujdeme za strýčkem na návštěvu. Natáhl si čisté prádlo, ale tričko se mu nepovedlo přehodit přes rameno tak, aby ho to nebolelo. V tu samou chvíli uslyšel jak Naruto křičí. „Co se to zase stalo!“  Běžel rychle do obýváku. 

 

Naruto se zmítal na gauči a křičel ze spaní, dokonce mu tekli i slzy po tváři a přitom pořád spal. Sasuke s nim zatřásl, až ho začala pálit žebra, ale Naruto spal jako, když ho do vody hodí. „Vzbuď se, no tak Naruto budíček.“ Nepřestával s ním třást, až se mu ho povedlo nakonec vzbudit. Celý rozespalí a ubrečený nevěřícně koukal na Sasukeho. „Co se ti zdálo?“ Vyptával se Sasuke, ale Naruto nic neřekl. Asi je v šoku pomyslel si a lusknul prsty. Bylo to jako druhý budíček, teprve v tu chvíli se na něj Naruto podíval. „Bylo to jako ve skutečnosti.“  Pověděl a jinak se zahloubal do sebe. Dokola si přemílal  sen, který byl i skutečností a něčí minulostí. Sasuke se nechtěl moc vyptávat a tak si sedl vedle Naruta, dokonce i Sora pustil svou nejoblíbenější hračku a mazal se podívat na páníčka. Čumákem drncnul do Narutovi ruky a ten ho pohladil, trochu se uklidnil, ale před očima měl pořád sen, který se změnil v noční můru. Věděl, že Sasuke je vedle něj a byl taky rád za to ticho, neptal se nechal mě, abych začal povídat sám od sebe, ale mě se nechtělo. Možná mu jednou povyprávím co mě občas nahání hrůzu. Ten den ještě nenastal to vím jistě a taky vím, že zítra se bude noční můra opakovat. Lepší by bylo kdybych ani nespal, protože tu hrůzu nechci prožívat znovu a znovu. Omluvně jsem se podíval Sasukemu do očí a hned pochopil, že ze mě nic nedostane. „Pomůžeš mi s tričkem? Ty žebra mě strašně bolí a pálí.“ Naruto ještě jednou pohladil Soru a pomohl Sasukemu do trička. On sám se šel taky umýt a mezitím připravil bratránek rámen. „Moje nejoblíbenější jídlo.“ Vykvikl Naruto a rychle do sebe nacpal tři plné misky. Sasuke nestačil zírat jak rychle je do sebe narval zatímco on snědl sotva jednu. „Asi mi neřekneš co se ti zdálo?“ 

 

Katt-chan 

http://povidkyodkatt.blog.cz/


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru