Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Má to cenu?

13. 04. 2014
4
16
1323
Autor
MKbaby

Já vím, že tohle nepatří na literární server. Na východě Ukrajiny se ale objevují titíž neoznačení ozbrojenci jako před nedávnem na později Ruskem bezostyšně anektovaném Krymu, bojůvky ruských provokatérů chovajících se po vzoru kdekoliv jinde na světě odsuzovaných teroristů útočí na právoplatné představitele ukrajinské moci, spodině společnosti rozdávají zbraně uloupené policii a volají po bratrské pomoci ruské armády. Slabá, vyčerpaná Ukrajina se sotva ubrání ruskému imperialismu, svět jen přihlíží...

Píseň nahrál můj kamarád a doprovodil ji sestřihem videa z kyjevského Majdanu. Omlouvám se všem, tentokrát to nebude žádná sranda...

http://www.youtube.com/watch?v=byGbrYO-JoY


16 názorů

Toscana
18. 04. 2014
Dát tip
8hanka - myslím si to podobně, jako ty, že vždycky je lepší řešení jednat a nějak se dohodnout. Jenže podle mého názoru to referendum na Krymu dopadlo takhle hlavně proto, že Krymčané nechtěli, aby se u nich dělo to, co v Kyjevě. Že prostě nestáli o nějaké pouliční potyčky a jen chtěli klidně žít tak, jako dosud. Bohužel, Majdan není zrovna dobrá vizitka toho, jak se mají věci řešit. A platí to o všech zúčastněných stranách toho konfliktu.

8hanka
15. 04. 2014
Dát tip

Tosca, to je v poriadku, diskusia je aj o rozdielnosti nazorov, moj koment bol vseobecny, nemyslim si len ja, ze  civilizovani ludia by nemali konflikty riesit zbranami, zabijanim, utlakom, vyvolavanim strachu a neistoty. Sme na svete ptrilis kratko, preco si kazit tych par rokov, preco niekomu nestaci to, co ma? Co ak sa Madarsko rozhodne zabrat nase juzne okresy, su tam predsa obcania madarskej narodnosti, tak preco nenasadit armadu a nepripojit ich ku svojej krajine? .Takto sa predsa nemoze riesit problem, silou, armadou, sirenim strachu...Mozno som naivna, ale stale dufam, ze sa stane nieco pozitivne,ze dojde k rozumnej dohode...naco je potom OSN, rokovacie stoly, rozne institucie, ktore maju sluzit na ochranu ludi?


Toscana
14. 04. 2014
Dát tip
avi Diana

Toscana
14. 04. 2014
Dát tip
Diano, já ti to přece neberu. Srpen 68 si pamatuju taky a dobře vím, že z toho nikdo z nás nebyl nějak štěstím na zádech. Ale svět se změnil a SSSR už 25 let neexistuje, dnes je Rusko úplně jinde, bolševik se přestěhoval do Bruselu, bohužel... A chová se občas hůř, než bolševik z Moskvy blahé paměti, protože ten nám nezakazoval domácí osivo ani nepřikazoval, jaké máme kupovat žárovky nebo jaký má mít výkon náš vysavač. Nejde žít jen z toho, co bylo, a nebrat na vědomí věci tak, jak fungují dnes. Nicméně jsem ráda svobodným člověkem a stejnou svobodu bych ráda dopřála i tobě - takže respektuji, že máš názor jaký máš a nemám s tím problém, protože k němu máš asi i důvod.

Diana
14. 04. 2014
Dát tip
Přiznávám, že jsem neobjektivní a zaujatá, neboť nezapomenu, jak u nás zachraňovali socialismus - a nejspíš se z toho nedostanu, jako se nikdy nepodařilo zapomenout mým prarodičům na německou okupaci. Nejsme počítače, kterým lze vymazat paměť a city.

Toscana
14. 04. 2014
Dát tip
Asi tu po mně začne lítat kamení, ale: 1. písnička o třech slovech mě fakt nemá čím nadchnout, krom toho zpěvák by měl aspoň na těch třech slovech udržet notu... 2. k tomu problému: je mi strašně líto mrtvých na obou stranách, ale protože nejsem z těch, co zobou jednostranná neobjektivní zpravodajství v našich médiích, a hledám si informace i jinde a jinak, tak si nemyslím, že by to, co se na Ukrajině dělo a děje, bylo možné takto hodnotit. A poté, co se odehrál v Kyjevě ten děs, nedivím se Krymčanům, že chtěli pod Rusko ve snaze se právě tomu vyhnout. Sorry, ale tenhle názor nemám jen tak proto, že bych si ho vysypala z rukávu, nebo protože bych byla rusofil a nebo že bych byla bolševik (nikdy jsem v žádné straně nebyla a bohdá ani nebudu). Jen jsem si prostě nenechala vymýt mozek Českou televizí a Václavem Moravcem. Doufám, že na Písmáku panuje tolerance i k odlišným názorům, protože sem chodí myslící lidé. Díky.

Alegna
14. 04. 2014
Dát tip

smutné, moc smutné a bolavé, souhlasím s Hankou


určitě se to vyřeší mírovou cestou. Nebo Vladimírovou? :o)

Diana
14. 04. 2014
Dát tip
Ani se nenadějeme a dojde na záchranu ohrožovaných Rusů v Karlových Varech.... ***

Kočkodan
14. 04. 2014
Dát tip
Já jsem mohl jen poslouchat a ta písen je dost pusobivá. Nekdy je snad i výhoda, kdyz clovek nevidí...

8Hanka: suhlasím,jak jsi to napsala


8hanka
13. 04. 2014
Dát tip

21. storocie, vraj vyspela civilizacia...clovek cloveka ponizuje, tyra, zabija, neboji sa trestu,  zvysok sveta nie je schopny nic urobit...

bojim sa o nich, aj o nas...vsetci sme sucastou jedneho celku...


To nedopadne dobře.


MKbaby
13. 04. 2014
Dát tip

Ano... jde z toho strach...


koloušek
13. 04. 2014
Dát tip

Co na to říct? Jde z toho strach ...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru