Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Záhada rozluštěna 21.díl

22. 04. 2014
0
0
700
Autor
katt-chan

 

Záhada rozluštěna 21. díl

Napsala: katt-chan

Povidkyodkatt.blog.cz

 

 

Omlouvám se, že teď neposílám povídky tak často, ale měla jsem málo času. Další dílek je na světě a tak přeju příjemné počtení záhady. Co nového se stalo? Sakura konečně promluvila!!

 

Co bych na to jako měl říct, nic mě zrovna nenapadá, jen samí poklony co bych jí chtěl šeptat do ouška. No a teď už je pozdě, když zalezla do kanclu, já bych si nejradši nafackoval sám, ale myslím, že jedna facka od Sakury už stačila, vůbec bych neřekl, že má takovou páru. Není tak slabá ,už jsem o ní začínal mít starost a jak vidím úplně zbytečně ta si poradí snad v každém případě. Šel jsem hned za ní, kdo ví co by byla schopná provést, v kanceláři, když je tam sama. V klidu obejdu stůl a sednu si do koženého křesla naproti ní, už jsem chtěl něco říct na obranu, ale nedala mi příležitost. „Tak, když už ses konečně obtěžoval přijít, ráda bych si promluvila.“ Jen jsem přikývl, i když vlastně ani nevím oč jde a nechám Sakuru mluvit na tom, už jsme se dohodli předtím.

„Odkud bych měla začít? Nejlíp od začátku.“ Dala se do vyprávění a já jen seděl a poslouchal. „Naše rodina jak víš přišla o všechen majetek a o titul, to nám nikomu moc nevadilo, přeci jenom už nás nikdo neoslovuje hraběnko nebo hrabě, ale očerňovat se nenecháme.“ Pár vteřin bylo ticho jakoby se snažila najít ta správná slova a já jen vyčkával co řekne dál. „Za všechno můžeš ty, je to tvoje vina, že naše rodina byla nucena opustit dům a všichni přátelé se k nám otočili zády. My nic neukradli ani nefalšovali. Vrátila jsem se domů z cest a moje rodina byla pryč, všechno zapečetěné, víš jakou mi dalo práci je najít?“ Sasuke už chápal co mu chtěla říct, ale on tady přeci nebyl, pokud si pamatuje tak skandál rodiny Haruno byl odhalen někdy v září, ale nevzpomínám si, že bych byl u toho případu. „Nic mi na to neřekneš? No tak Sasuke mluv, už nepomůže zapírání a víš proč jsem se vloupala do našeho bývalého domu, jsou tak důkazy o nevině, ale než jsem je mohla vzít spustil se alarm.“ Teprve teď se cítím uvolněná a klidná, jakoby ze mě spadlo těžké závaží a dovolilo mi pořádně dýchat. Jen čekám na Sasukeho reakci, zatím z něj nevyšel ani hlásek natož písmenko, asi jsem ho tou zprávou trochu vykolejila.

„Sasuke?“ Nic ani se na mě nepodíval asi nemám na vybranou, to už bude dneska druhá, ale jinak to nejde a napřáhla jsem ruku. „Za co byla tahle facka?“ Asi mu zamrzl mozek pomyslela jsem si. „Aby ses vzpamatoval. Tak stojíš zatím vším ty, přiznej se!“ Nesnesla bych kdyby mi lhal, ale pravdu jsem Sasukemu říct musela, jinak bych neměla klid. Nevím co si o tom mám myslet, kdyby to byl tak někdo jiný. Za těch pár dní co s ním pracuju bych o něm vlastně nemohla říct nic špatného, sice má ztřeštěný nápady, ale když se nad tím zamyslím dávají smysl a ani by se to jinak nemohlo provést. Jako tenhle případ, nápad je šílený, ale jak jinak dopadnout šílence než se stát jedním z nich, to by nenapadlo asi nikoho a nasadit tam zrovna mě jako černou ovci je přímo neuvěřitelný. Doufám, že Sasukeho nezklamu mám takovej blbej pocit a nevím proč. Vždycky, když cítím nějakou pohromu, vím to dopředu, ale tady od toho si nemůžu slibovat nic, jen, abych to přežila. Sasuke je nějaký zamlklý, docela ze mě vyprchala zloba a cítím se nějak volně, spokojeně. Stach z jeho odpovědi se dal na ústup, protože ještě od té doby nepromluvil.

Co s ním je to se ještě pořád nedal dohromady, ani po tý facce, tak ještě jednu a nebo nevím. Nahnula sem se k němu a zkusila zamávat rukou. Nic, úplně mimo asi jsem ho dost překvapila, to by chtělo nějaký jiný účinný překvápko. No co zkusit se má všechno, když facky nezabrali. Vím o dvou, ale to první bych nezkoušela  mohlo by se to  zlepšit a nebo zhoršit, ale jít kvůli tomu pro Sasoriho? Toho jedinýho se Sasuke trochu bojí a má k němu respekt, ale co když se naštve a Sasukeho přizabije, to bych nechtěla mít na svědomí, už takhle je toho na něj hodně sice nic neřekne, ale poznám to v jeho onyxových očích. Buď zkusím druhou možnost a nebo mám ještě chvíli počkat jestli se nevzpamatuje sám? Měla bych se na něj zlobit a proklínat ho, ale nejde to. Musím to zkusit je to jediná možnost.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru