Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pisálci sobě

28. 05. 2014
2
6
800
Autor
paveldf

Představení nové internetové služby pro lidi, kteří rádi píšou.

Vážení přátelé, dovoluji si vám oznámit, že nedávno začala fungovat nekomerční internetová sociální síť pro lidi zabývající se aktivně literární tvorbou, která se jmenuje Pisálci sobě. Najdete ji na adrese www.pisalcisobe.cz. Momentálně tam existuje sedm skupin pisálků, ve kterých se můžete potkávat s podobně zaměřenými lidmi, členů má web Pisálci sobě k dnešnímu dni 32.

O co tam běží? Předně upozorňuji, že se nejedná o další literární server, takže publikaci vašich děl tam nečekejte, to můžete dělat lépe tady na Písmákovi. Přesto se tam tak trošku psát bude. Buď se můžete zúčastnit Pisálkovského praktika nebo (ještě lépe) pisálkovského klání, což je soutěž v rychlém psaní, za kterou můžete obdržet body. Časem se počítá i s kláními skupinovými.

Proč pisálkovské klání? Hlavním úkolem webu Pisálci sobě by totiž měla být snaha o překonání prokrastinace - čtěte tvůrčí krize - a vyzkoušet si, že vám psaní ještě pořád jde. Navíc se můžete setkávat a diskutovat s dalšími pisálky. Jako příklad vám nabídnu svoji skupinu Hospoda U Šedého vlka, kde kromě obecné diskuse funguje pirátská (vyhlášená hospodským) soutěž o knížku - momentálně zaměřená na téma "kde píšete", budeme si tam povídat o literárních serverech a možná přijde ... i něco dalšího. Nakonec nikomu z vás nebude bráněno podílet se na tvorbě webu Pisálci sobě vlastními silami - sociální síť není monolog.

Pevně doufám, že se na Pisálcích sobě brzo objevíte (a taky že jsem touto veskrze nekomerční reklamou neporušil nějaká místní pravidla - jsem tu úplně nový a rozkoukávám se).


6 názorů

Také bych si dovolil zareagovat na vaše komentáře. Váš názor respektuju a souhlasím se StvNem, že psaní není žádná povinnost. Ale i v tvůrčím psaní lze mluvit o prokrastinaci. Možná by byl vhodnější výraz tvůrčí blok.

  Antoncek: nejsme poetický klub, o tom tě můžu ujistit. V zahraničí podobné projekty už dávno fungují a my prostě chtěli přinést něco podobného k nám. Krom blogu a výše zmíněných funkcí navíc poskytujeme obsáhlý rozcestník, kde naše členy nebo návštěvníky odkazujeme na všemožné literární servery a blogy.

Básník s příliš velkým egem: Možná jednou dospěješ. Možná si jednou uvědomíš, co za blbost si sem napsal. A možná taky nastane den, kdy bude slunce zapadat na východě a Měsíc bude ze sýra. Až takový den nastane, milerád si s tebou sednu a dohodnu se na spolupráci. Do té doby...sni, chlapče, sni...

A vy ostatní, kteří jste přeci jen na náš web zavítali a dali mu šanci, DĚKUJI! :)


Calime.CZ
03. 06. 2014
Dát tip

Souhlasím s názorem, že psaní není povinnost, na druhou stranu při tvorbě něčeho většího se může stát, že člověk uvízne na mrtvém bodě. 

Také souhlasím s tím, že "kde kdo to na někoho zkouší", zpravidla na FB se většina z počátku dobrých nápadů zvrhne.

Nechápu však reakci o umělecké hodnotě projektu, který se nezaměřuje na uměleckou hodnotu, ale na proces psaní jako takový.

Jako každá komunita, je i tahle tvořená lidmi. Dokud se na ní budou objevovat takoví, kteří mají zájem si něco předat, nevidím v tom nic špatného.


Pokud mi zaplatíte 10 000,-, napíšu Vám tam nějaké kvalitní básně, čímž se celková umělecká hodnota celého vašeho webu přibližně zpětinásobí.

paveldf
29. 05. 2014
Dát tip

Pro úplnost jen dodám link na příspěvek, který jsem na webu Pisálci sobě vytvořil o literárním serveru Písmák. Můžete se podívat tady.


Antoncek
29. 05. 2014
Dát tip

Neobjevíme. Zkouší to na nás až příliš mnoho "poetických klubů" atd.


StvN
29. 05. 2014
Dát tip

Nerekl bych, ze jde v pripade tvorby hovorit o prokrastinaci. Psani neni zadna povinnost. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru