Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ležatá osmička lásky !

07. 06. 2014
0
3
1098
Autor
Everlaste

                                                                         Při slově LÁSKA, vidíme všichni hned tu partnerskou.

Tu kterou každý tak usilovně hledáme a kvůli který se tolik natrápíme. Vím, že právě ta je pro nás ta nejdůležitější. Když ta nefunguje, nemáme chuť na nic. Když ji nemáme něco nám chybí. Chvíli nic. Pak je to sex .Ten je ale dneska na každým rohu .Za chvíli bude i v nabídce na slevovým letáku vedle jogůrtů Jogobela. Užíváme si a máme pocit, jak jsme nad tím vyzráli. Všem kolem tvrdíme (hlavně samy sobě) , jak nám nikdy nebylo líp a jak se stejně nechceme vázat. Ale po chvíli ti stejně začne chybět to teplo,esemeska po ránu, vzkaz na ledničce nebo na stole kroužky od kafe, který si mu vždycky tak vyčítala. 

Pro ty, který pořád ještě hledají a nevědí čim zaplnit to prázdno tam někde uvnitř( většinou vlevo) mám dobrou zprávu. Ona, ta slavná láska není jenom jedna. Je jí úplná ležatá osmička.Tak třeba. Láska k cestování, láska k rodině, k televizním pořadům o vaření, k nicnedělání, k vánočním koledám od Janka Ledeckýho, k sobotním trhům, k vůni benzinu, k třídění odpadu, k hudbě. Ale hlavně Láska k sobě sama,  Láska k životu !! <3 Pokud se právě o tuhle budete starat, můžete už postavit na kávu, protože právě ta partnerská ze řítí. Nehledejte !

Začněte dělat věci, které milujete, buďte samy sebou a ta pravá nebo ten pravý si vás najdou samy. 
A hlavně, naučme se ji posílat i tam, kam jsme to ještě nezkusili. Usmějte se na tu zvláštní kudrnatou paní v kauflandu za kasou, na tlustýho řidiče autobusu, na toho malýmu pihatýho kluka v parku, co drží v ruce cigaretu a neví z jaký strany ji zapálit. Takhle nějak to přece dělá i brácha, říká si. Na policistu, co chodí po městě a bůh ví, co se mu honí hlavou, na co myslí. Na toho starýho pána na lavičce, kterej hledá v očích kolemjdoucích někoho, kdo by si poslechl jeho příběh. Zkuste to. Začnou se dít zázraky. Začne se to vracet jako bumerang, uvidíte. 

Všichni jsme jedno. Všichni toužíme po lásce. Každý miluje jinak. To, že Vás někdo nemiluje tak jak si představujete neznamená, že nemiluje tak jak nejlíp umí.
                                                       A jedna otvíračka očí nakonec :  ,,Chceš mít pořád pravdu nebo chceš být šťastný´´ ?  


3 názory

StvN
08. 06. 2014
Dát tip

Základní myšlenka je fajn, i když na druhou stranu tohle je přesně ten případ, kdy to člověk buď ví a není mu to třeba říkat a těm, kteří to neví, tenhle text, ani žádný jiný text na tohle téma, nic nedá. Je naivní si myslet, že takovéhle psaní něco změní, že si to člověk přečte a řekne si: ty jo, to mi úplně otevřelo oči, od teď to začnu dělat přesně takle.


Janina6
07. 06. 2014
Dát tip

Taky mě pobavila "láska ze řiti". A taky "A hlavně, naučme se ji posílat i tam, kam jsme to ještě nezkusili." Nevím, kolik ti je, ale připadá mi to strašně naivní. Takový ty rady, jak mít rád všechno a všechny. Usmívat se na cizí lidi je fajn, ale tvoji vlastní prázdnotu to nezaplní. Můžeš si jen nalhávat, že ano. A potkat lásku je především náhoda - nemůžeš si ji "naprogramovat" ani "zasloužit" za odměnu.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru