Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svět Zdeňka P.

28. 06. 2014
11
8
1614
Autor
Movsar

V kolmém úhlu nad restaurací zasvítila ohromná pleš: Zdeněk P. tak ohlásil pravé poledne. Hosté se zatetelili. "Dnes podáváme plněné ptačí hnidy na smetanovém dipu s trochou šalotky," hlásil konferenciér tlampačem svých úst. U stolů to znovu zašumělo vzrušením. Děti zavřískaly a zpátky přilepily pohledy k monitorům svých ipadů. Číšníci rozlévali jedinečná moravská vína vybraných značek Rubín, Kahan a Bílá paní. Chlouba všech našich vinařů. Víno a hokejky, pokladnice národa českého. To už ale Zdeněk P. udílel rady v zákulisí: "Pazdráte.. hovado.. jak to plníš ty hnidy, debile.." Atmosféru značky Imperial Zdeněk rozsívá kudy chodí. Na scéně se mezitím rozhořely vášnivé debaty o kvalitách vína Rubín, Kahan a Bílá paní, golfu a jiných blaženostech. Děti si dále vypalovaly do mozků elektronickou díru, kterou marně protéká řeč, cit a inteligence vůbec. Velký šéf se pravidelně zjevoval na scéně, aby roznesl na plátně své pleše sluneční paprsky k hostům a pohovořil s nimi krátce o kvalitách vína Rubín, Kahan a Bílá paní, golfu a jiných blaženostech.

A náhle tlampačem svých úst ohlásil konferenciér, jako Kazatel nové doby, čas: Je čas vaření a je čas jídla. A už letěly dveře, na stoly dopadaly jako bomby na Drážďany plněné ptačí hnidy na smetanovém dipu s trochou šalotky. Děti zavřískaly, ale už ani neodkládaly své ipady, neboť stiženy závislostí těžší než heroinoví narkomani od Hlavního nádraží nepotřebovaly jíst. Zato ostatní plnili dutiny ústní krmí vpravdě výjimečnou. "Zdeňku, jste mág," žvýkal do prostoru slova chvály muž v cihlovém saku, "doporučím vás svému americkému příteli. Podniká v realitách."  A Zdeněk P. defiloval mezi stoly, koutky úst vytaženy vzhůru jako makrely z vody. A děti.. Ale to už znáte.


8 názorů

Silene
10. 10. 2019
Dát tip

Způsob výstavby je zasahující, co říct na svou obhajobu? Cítím se nějak vypáleně.


pampelin
16. 07. 2014
Dát tip

*


StvN
06. 07. 2014
Dát tip

fajn


Movsar
30. 06. 2014
Dát tip

díky přátelé. a kočkodanovi objednávám jedno menu! ;-)


Evička
30. 06. 2014
Dát tip

začínáš se nebezpečně přibližovat sociální kritice Petra Měrky, nejspíš je kombinace hnusu a díla zkázy na pořadu dne


Kočkodan
30. 06. 2014
Dát tip Silene
Tvé dílo je minimálne tak dobré jako plněné ptačí hnidy na smetanovém dipu s trochou šalotky. :-)

srozumeni
29. 06. 2014
Dát tip
elektronická díra, kterou marně protéká cit - super, celé se mi to líbí...***

Lakrov
28. 06. 2014
Dát tip

Zajímavá forma společenské kritiky. Včetně toho neustálého opakování...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru