Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

UMĚNÍ TWITTŮ (1)

09. 07. 2014
1
0
809
Autor
wittgenstein

 

 

Ještě za sebou nemám vernisáž duckrabbití výstavy letošní, přesto: nedakonická výstava napřesrok se bude jmenovat MEG RYAN__STÍN EXISTENCE.

 

Dotyčná Meg Ryan, jak známo, je herečkou: tedy osobou se širšími možnostmi zanechávání prchavých stínů za osobním i profesionálním životem.

 

Dlouhý příklad 1. takového stínu: opatřete si onu část z filmu WHEN HARRY MET SALLY, v níž u stolu v restauraci předstírá Meg Ryan orgasmus.

 

V dotyčné scéně Meg Ryan zajisté použila i některé její vlastní zkušenosti: pracovala rovněž i v rámci herecké koncepce předepsané scénářem.

 

Scénáristkou tohoto filmu byla nedávno (2012) zemřelá NORA EPHRON: jejím nekrologem vyšlým v The New York Times začalo cosi rozvíjejícího. 

 

Americká umělkyně RACHEL PERRY WELTY rozstříhala dotyčný nekrolog na jednotlivá písmenka: z nich vzápětí stvořila novou textovou souvislost.

 

Přepsala slova vyřčená MR v orgasmu a nahradila jejich písmenka těmi vystřiženými z nekrologu: vznikla podoba ve stylu vyděračských dopisů.

 

Mimo díla bezesporu ve všech kvalitách výtvarného vznikl i AUTORSKÝ převod z jazyka do jazyka: z řeči mluvené do řeči psané; textu do textu.

 

 

 

.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru