Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Black Books vs Comeback

20. 07. 2014
0
25
3172
Autor
oran

 

Ahoj lidi,

 

průběžně sleduju sitcomy z různých oblastí a říkám si, proč jsou ty z produkce BBC nejlepší a proč se nedaří dělat něco takového u nás. Máte na to názor?

Já mám, ale počkám si na ten váš. :-)

 

Váš Oran.

 

(Jistě pane premiére (ministře), IT crowd, Black Books, Malá velká británie, Červený trpaslík)

 

 

 

 


25 názorů

StvN
22. 08. 2014
Dát tip

Dopředu nikdy nevíš, kolik sérií bude, proto jsem to nechtěl srovnávat. V diskusi, která se tu vedla, myslím počet sérií rozhodující nebyl.


Zordon
22. 08. 2014
Dát tip

Rozhodující není počet dílů na sérii (protože 6. dílů je zcela standardní formát pro seriály BBC), ale počet sérií.


StvN
06. 08. 2014
Dát tip

Indeed my friend.


oran
29. 07. 2014
Dát tip

styvn to asi myslel na serii..


Zordon
29. 07. 2014
Dát tip

@StvN, IT Crowd má 24 a Black Books 18 dílů.


Čtvrtou hvězdu netáhne Trojan ani náhodou, stejně jako Trojan netáhne Dejvické divadlo, jak si někteří fanatičtí Trojanovi fanoušci myslí :)

StvN
26. 07. 2014
Dát tip

Je to tak, jak rikam.


oran
26. 07. 2014
Dát tip

tak kdyz se ti to libi, tak okej, proti gustu..


StvN
26. 07. 2014
Dát tip

Opravdu inteligentní argument.


oran
26. 07. 2014
Dát tip

ctvrtou hvezdu tahne trojan, jinak by to stalo taky za hovno. :-)


StvN
26. 07. 2014
Dát tip

Na druhou stranu cizina těch seriálů nemá zase tolik a série black books nebo it crowd má jen šest dílů, aby se dalo hovořit o nějakém nedostatku. Přecejenom hotel čtvrtá hvězda je nový a dobrý seriál, který je podle mě beze studu srovnatelný s těmi ostatními.


oran
25. 07. 2014
Dát tip
No troufne, dokonce to ted pozaduje. Situace se zmenila, vzhledem k minulosti v poslednim roce zmenila, dokonce uz muzou jit ven fory s cigosema apod.

pokud má ČT problémy s už zmiňovaným "pornem", neumím si představit, že by produkovala něco tak drsného, jako byla svého času česká soda. těžko by si dnes troufla na scénku s ministrem vystupujícím z letadla s komentářem: návrat idiota. a to je ještě z toho jemnějšího humoru.


oran
25. 07. 2014
Dát tip

naopak, dnes uz tu sanci zase ma..


hlavní příčinu vidím v tom, co se tady vůbec pustí do televize, totální absence kuráže a drzosti v prostředí té pokrytecké korektnosti a nevím čeho... však co bylo humbuku kolem "porno" epizody ve čtvrté hvězdě.

aneb jak říká čtvrtníček, dnes už by česká soda neměla šanci


oran
23. 07. 2014
Dát tip

aha.no mi comeback prinde pomerne hodne neuveritelny a je to hlavne tema hercema, dejdara nedavam, matonoha je tak napul cesty, nevim pry se zlepsili, ale nic por me. u toho IT prave i kritici rikaji, ze ty dily jsou dost vyrovnane, tak se divim, ze to tak vnimas, naopak BB jsou pry dost nevyrovnane, cim byly dalsi dily, tim ale byly lepsi, tak ted se v tom vyznej. mi to pripadne porad dobre od zacatku. :-)


viděla jsem to i  s titulky, orane. problém s IT mám takový, že první řada mi přišla dobrá, a  další řady mi přišly slabší, se sestupnou tendencí ... jako když vyvařuješ po několikáté čaj - možná došly autorl, nápady... tomuhle se třeba Black Books šikovně vyhnuly tím, že skončily včas :-) jinak právě jsem dokoukala další díly Commebacku a zas jsem se výborně bavila. Myslím že tam velmidobře funguje střet (spíše malé nárazy) vyhraněných světů jednotlivých postav A postavy jsou živé, uvěřitelné a logické :_)


oran
23. 07. 2014
Dát tip

ja to delat chci styvne :-) a chci aby to bylo dobre, takze premyslim.


StvN
23. 07. 2014
Dát tip

Nemám na to názor, ale máš pravdu.

Myslím, že u nás se to ani moc dělat nechce.


oran
21. 07. 2014
Dát tip

pomi jedna velmi dulezita vec, jde o to, jestli to vidis v originale nebo nadabovane.. jediny dabing, ktery je lepsi nez original, je v cervenem trpaslikovi, pripadne male velke britanii, jinak to musis mit v originale! ja it cesky taky vubec nedavam.


Tak ja nevim, ale treba Commeback mi prijde velmi povedeny. Na druhou stranu IT crodw mi prijde slaby. Takze nevim jestli neumime a oni umi. Mozna jen mamem min povedenzcgh protze je nas min. Nebo protoze u nas lidi, co rozhodujou o  uverejneni nejsou uplne kompetentni.  Nebo cokoliv.


oran
21. 07. 2014
Dát tip

KS: no kamil, trochu to rozved, uplne nechapu jak to myslis s tou reci. kazdopadne, si nemyslim, ze je to jen o scenarich, je to hodne o hercich, my proste nemame dobre herce, ta starsi paradni generace uz dosluhuje a dneska krome trojana a rodena nikoho nevidim, zadnou poradnou osobnost.

Zordon: jo, na TNR jsem uplne zapomnel. to vlastne byl vyborny sitcom. IT vzeslo z BB, mi se na tom libi, jak se v BB ukazou aspon jednou nekteri herci z tech pozdejsich, uspesnych sitcomu: videl jsem tam toho jednoho satana z MVB, holku z IT, kapitana hollistera z trpaslika a toho herce z jednotky prilis rychleho nasazeni a vlastne tam byl i arthur ze stoparova pruvodce po galaxii.


Zordon
21. 07. 2014
Dát tip

Na druhou stranu mě napadlo, že například "Taková normální rodinka" nebo rozhlasový "Tluchořovi"  jsou podle mě solidními představiteli žánru.


Zordon
21. 07. 2014
Dát tip

V době kdy se točilo Jistě pane ministře nebo Červený trpsalík u nás byla ještě soudružská cenzura. Těžko pak srovnávat. Britské sitcomy mají holt svou tradici.

 

Jinak IT Crowd není z produkce BBC.

 


Kamil Sikora
21. 07. 2014
Dát tip mezimraky

Čeští scénáristi neumějí psát dialogy, to je kámen úrazu! Ve všech českých pokusech o sitkom to skřípe, takhle se lidé mezi sebou normálně nebaví. Už Schopenhauer varoval, že pokoušet se mluvit tak jak se píše, je stejná chyba, jako pokoušet se psát tak jak se mluví. Mluvená a psaná řeč je rozdílná, jenom ti naši rychlokvašní scénáristé z FAMU to pořád ještě nechápou:))) 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru