Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

      ze snáře / A.H.

22. 07. 2014
6
8
1072
Autor
martinez

 

     ..Všechno dává perfektní smysl. I tahle rozlehlá budova plná místností které míjím na cestě za svým cílem. Vím, že to potřebuje a tak se nebojím hledat. Otevřenými dveřmi prázdného nehlídaného pokoje to zahlédnu a vejdu, abych to odnesla. A.H. tu není, ani jeho muži nejsou nikde nablízku. Posbírám všechny STRENG GEHEIM složky v barvě Davidovy hvězdy a najednou vím, že o mně ví. Utíkám, tak mě muži A.H. honí a protože  mě honí, chytnou mě chvíli po té, co vběhnu do pokoje, kde se chci schovat. Stihnu odhodit složky za opěradlo vysokého křesla, které stojí v rohu. Jak letí vzduchem, stanou se z nich moje červené a zelené polštáře a zapadnou.  

 

     Mučí mě. Vím o tom, protože to dělají vždycky, ale vlastně nic takového nevidím ani to na sobě necítím. Přesto kvůli mučení nakonec odevzdám všechny špuntovky a zásobu špuntů z tajné skříně, aby s tím přestali.

 

     Najednou je v místnosti dalších sedm nebo osm žen a A.H. ke všem vlídně a s laskavým úsměvem promlouvá. Všechny nás zve na nějakou oslavu – pořádá pro nás hostinu s tancem. Znám tu masku vlídnosti a laskavosti z rubu a nevěřím mu. Pochopím, že nás chce zmanipulovat kvůli blížícím se volbám a postavím se k němu čelem. Dívám se mu do očí a vyčítavě k němu hovořím a v tu stejnou chvíli vím, že to je obrovská chyba, že mě nechá odstranit, aniž by odložil svou masku. Přesto musím mluvit pořád dál a dokonce zvyšuji hlas. Vidím jak jeho muže a ještě víc moje ženy zachvacuje panika. Mají plno strachu, tam kde on má šílenství. Vidím spoustu hnědých očí a každé jsou jiné. Všichni víme, co se stane.

 

     A.H. se nakonec opět usmívá a já slyším chraplavý sykot jeho hlasu: „Stejně si s vámi jednou pořádně zatančím..“

 

 


8 názorů

Kočkodan
22. 07. 2014
Dát tip
Na zemském parketu dejí se veci, skákat chce velký chlap stejne jak skret, zminujes, Diano, padání klecí, je vskutku takový tenhle nás svet? ----- Pozmenme aktéra, radeji hned, dosáhnem úlevy, tím jsem si jist, prikazme predstavám, at trsá twist muz také s A. i H. - Hitchcocku Fred.

martinez
22. 07. 2014
Dát tip

včil su někde, kde na to pořádně nevidím, takže nevím, esi myslíte čárky nebo čárky, ale hned jak to půjde, napravím to  :o)


martinez
22. 07. 2014
Dát tip

autorka čárky v próze obvykle píše, leč může se stát, že jí uniknou, protože holt se to stává - autorka o ničem se Zdendou polemizovat nechce - každopádně děkuje za info

 

a dík všem tu  :o)


Diana
22. 07. 2014
Dát tip
Proč jen se další k tanci strojí, když dopadnou špatně nakonec - ti moudřejší se vždycky spojí! pak, tanečníku, spadla klec!

Janina6
22. 07. 2014
Dát tip

Je to zajímavé. Akorát bych tam dopsala ty chybějící čárky, ale cvičení z interpunkce to asi holt není :-)


Kočkodan
22. 07. 2014
Dát tip
Tancit s ním nikoho neláká, umí jen (blbe) dupáka. No, Dia má pravdu, vsak nutno ríci, jsou tu i dalsí "tanecníci".

Diana
22. 07. 2014
Dát tip
Naštěstí už dotančil.*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru