Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příčení 27

17. 08. 2014
16
25
2997
Autor
Kočkodan
Vytáhnout eso z rukávu Z rukávu tahám poslední eso, jak možná vyřešit problém věčný, půjdeme s tchýní na Štrbské pleso, hory holt bývaj nebezpečný... Zadní vrátka Nechal si otevřená zadní vrátka, v hospodě seděl delší chvilku, důvěra v lidi je nyní vratká, někdo mu mezitím vybílil vilku. Za dobrotu na žebrotu Za dobrotu na žebrotu, zdál se milý onen psíček, chtěl jsem ho hladit dírou v plotu, a teď mi chybí prsteníček. Zahnout Ten chlápek zahnul, udělal chybičku, zapomněl totiž zapnout blinkr (třeba i proto, že holdoval pivíčku), náklaďák o něj pěkně břinkl. Zaklepat na dřevo Raději pověrčivě na dřevo klepe, velikou úlevu cítí v duchu, srdičko stále ještě tepe a v rakvi má celkem dost vzduchu. Zakopaný pes V tom zřejmě bude zakopaný psíček, že pouze žena chce sadomaso, přibyl mi další modrý flíček, u krku škrtí silné laso. Zapalují se lýtka Pěkně se jí zapalují lýtka myslí jen na jedno – randit, randit, randit, v mých slovech není skrytá výtka, musím té důchodkyni fandit. Za pět minut dvanáct Jen pět minut do dvanácti zbývá, že koncert nestihnou, žena pění, konečně přichází manžel z chlíva, už nemá čas na převlečení. Zavírat před něčím oči Zavírá před problémy víčka, tohle je chování krátkozraké, a jelikož partnerka má šeredná líčka, před ní to dělává raději také. Za všechny prachy Je mykolog za všechny prachy, právě se vrátil ze sbírání hub, chybí mu hodně do Smotlachy, otrava bude cobydup.

25 názorů

Gora
28. 08. 2017
Dát tip

Nejvíc mne pobavil zakopaný pes...to bych našim nepřála:-)


Kočkodan
26. 08. 2014
Dát tip
Diano, me zase vyrazily dech tvé výrazy "tentokrát" a "snad". :-)

Diana
26. 08. 2014
Dát tip
Tentokrát snad tam nemáš ani jediný slabší postřeh. Jen to "zaklepat na dřevo" mi trochu vyrazilo dech! :-)))****

Kočkodan
24. 08. 2014
Dát tip
RP hraje v mém zivote mimorádne dulezitou roli. Pod touto zkratkou se totiz ukrývá retinitis pigmentosa, coz je hlavní ocní onemocnení, jejímz vlastníkem mám tu cest být. Bonmot o poctivosti je kvalitní. Dokonce ani já bych to nevymyslel lépe. ;-) Kladu si otázku, Silene, je cisté okno jen vysklené?...

Silene
24. 08. 2014
Dát tip

Jak myslíš, Luboši, ale mně RP nikdá toliko co Dikobraz nedalo, okna odjakživa myji snad jedině vytloukáním. To právě Dikobraz mi poprvé zprostředkoval nejvyšší životní moudrost, autora bohužel paměť neuchovala:

"S poctivostí nejdál dojdeš -

ale nepoctivci jsou tam dřív."

Koukám, google tvrdí, že jím jest Ivan Blatný, pokud ano (což prověřeně nevím), šlo o oslovení svého času dvojnásob stylové. 


Kočkodan
24. 08. 2014
Dát tip
Az tohle je pro tebe, Ani, dík za chválu zaklepání, biologum zázrak ukaz, za sto let at dole tukás.

Kočkodan
24. 08. 2014
Dát tip
Ten tvuj koment trpí kazem, srovnávás me s Dikobrazem, spokojený Lubos bude, az napíses Právo Rudé.

macecha
24. 08. 2014
Dát tip

zaklepání na dřevo, to mě dostalo .... T***


Silene
24. 08. 2014
Dát tip

Číčo, na tebe je spoleh jako na Dikobraz a to se cení.


Kočkodan
23. 08. 2014
Dát tip
Jen bud klidný, Antonceku, dílo precká veky veku. :-)

Antoncek
23. 08. 2014
Dát tip

Ty jedna liško podšitá!

Víš, co je správná tečka.

Ať nejsi hnusnej ješita,

nechť ale dílo přečká.

 


Kočkodan
20. 08. 2014
Dát tip
Ctenárstvo, pekne vám dekuji za príjemné kritiky, zdá se mi ale, ze nekolikeré ´pouzití výrazu "skvelé" je prece jen asi jiz trochu prehnané. "Úzasné" by stacilo. Jen si tak sta´le na jedno kopytko blbnu a hraji s materským jazykem. :-)

Michelle B.
18. 08. 2014
Dát tip

Vždycky mě pobavíš, ale takhle várka rýmů je prostě mimořádně skvělá! :-)


Skvělé. Smotlacha je navíc prudce aktuální.


Silene
17. 08. 2014
Dát tip

Jednoznačně kolekce perfektní, krásám Vysokých Tater třikrát sláva. Ať horstvo si nakročí, herdek, k ní, když vejšlapu na páter odolává.


rybkaH
17. 08. 2014
Dát tip

:) smotlacha nejvíc:)


Švédsko 1
17. 08. 2014
Dát tip

...*** :)))


Trochu to zavání Černou kronikou. :-)))) To jse se takhle při neděli pěkně pobavila.*


Čudla
17. 08. 2014
Dát tip

/*


Pěkně se jí zapalují lýtkamyslí jen na jedno – randit, randit, randit,v mých slovech není skrytá výtka,musím té důchodkyni fandit.......zdá se to být autentické.....T***


Josephina
17. 08. 2014
Dát tip

tvůj humor s životním nadhledem opravdu léčí, rýmy plynou nenásilně, i hryznutí milého psíčka jsem zažila - jak jinak, než chválit a nechtít vlastně ani víc :-)


srozumeni
17. 08. 2014
Dát tip
super...***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru