Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sedm není dost

21. 10. 2014
25
48
1584
Autor
smyčka

 

Mezi námi leží hory

kamení a sedm zim

mezi břehy hoří vzdory

sedmkráte uhasím

myšlenku na tebe

 

Mezi námi staré rány

do vzpomínek sype stín

oblé boky, ostré hrany

sedmkráte prošlých vin

pomačkám do sebe

 


48 názorů

Dept
02. 04. 2015
Dát tip

grrr... Helgarde i po takové době mě to nadzvedlo, takže se moc omlouvám Smyčce, ale přistoupím na tvojí představu o přímé komunikaci : jsi kokot, který omlouvá svoji neomalenost slovy promiňte jsem kokot.


Oldjerry
13. 11. 2014
Dát tip

Chutnáš po jahodách i feferonce..


smyčka
06. 11. 2014
Dát tip

j...... to máš pravdu, nechala jsem se strhnout.....


j.nikdo
06. 11. 2014
Dát tip

Básnička je citlivě napsaná, téma chápu jako hodně osobní, myslím, že si nezaslouží polemiku, která se kolem strhla...*


smyčka
31. 10. 2014
Dát tip

...ale je to sedm let....


petkopucik
31. 10. 2014
Dát tip

sedem dní

niet dňa bez teba

a

koľko nocí 

v tvojej moci


okoloidúci
24. 10. 2014
Dát tip

... dámy, vidím to tak, že Stárnoucí vlk má pravdu: hrubý jazyk a sebastredná dĺžka príspevkov helgarda sú jasné signály pre "ignorovať" :)


....zdravý rozum  říká, že vůl zůstane volem a pařez pařezem, i když se nechá patentovat...aby vůl nebo pařez přestal být volem nebo pařezem, musel by přece změnit svoji povahu a nebýt ....přinejmenším vulgární....

trocha úcty k ostatním....chlapečku.....

zdravý rozum, který říká, že vůl zůstane volem a pařez pařezem, i když se nechá potetovat či propíchat špendlíky, postavením, vzděláním či majetkem? Aby vůl nebo pařez přestal být volem nebo pařezem, musel by přece změnit svoji povahu a nebýt jejím otrokem. Není to jistě jen můj osobní názor, ale většině těch dnešních celebrit, jakkoliv jsou obdivované, čouhá sláma z bot. - See more at: http://blisty.cz/art/29659.html#sthash.kIrhcjMF.dpuf

Takže - v těch verších cítím neschopnost mužů a žen, se domluvit.

V příspěvcích potom vidím neschopnost mužů, domluvit se se ženami.

A v tom celém dohromady tuším, neschopnost žen pochopit, že muži jsou neschopní.

:-)

No a za to všechno může sex!

Mně se to teda líbí :-)


T - smyčko, není to nedůstojné se s tím panem spisovatelem bavit ? tihle lidé potřebují publikum, nedával bych jim to co chtějí ;)


Není to špatné, mně osobně ale hodně vadí v první sloce prvoplánový rým hory - vzdory. Hodně to kazí celkový dojem.


Štírka
23. 10. 2014
Dát tip

ráda jsem četla *t


helgard
23. 10. 2014
Dát tip

proboha smyčko, tak napiš hned že píšeš kraviny, které nedávají smysl a jdi se vycpat....já se tady snažím najít v tobě stopy logiky a ty si děláš prdel.....to se pak nedá bavit....na nějaké metafory,  symboliku a nesmysle ti prdí pes. Napiš něco pořádného, a pak se budeme bavit. 

a koukám že neumíš číst.....nemažu nelichotivé kritiky.....ještě jednou a velkými - bez symboliky ok?   ŽÁDNÉ KRITIKY NEMAŽU,. pokud smažu něco, co někdo považuje za kritiku a já vidím, že píše nesmysly a nebo se jen snaží ztrapnit se, tak to smažu, protože pod svými díly chci inteligentní reakce, inteligentních lidí jasně tím napovídám, že když najdeš něco smazaného pod čímkoliv co napíšu tak to nebylo kritikou a nebo obsahem ale tím, že bylo debilní a nebo zcela mimo mísu...a hned to můžeš napravit napsat kritiku a uvidíš že to tam bude.....a nakonec se tady dočtu jak vzletnou máš fantazii a to ti dává právo psát píčoviny a povyšovat je do poezie....to je celé.  A nezlob se opravdu je to naposledy co spolu mluvíme a píšeme si. Ty patříš do hnízda lidí, pohlcených fixní ideou supersymboliky jako špičkové formy poezie a to do té míry, že už nedokáží napsat přímočarou báseň a nedokáží možná ani vymyslet normální čtivý fonetický rým. A nejsi sama, je tady takových přiblblíků možná 75% zaregistrovaných.  Přeji krásný zbytek dne, týdne a života.

BTW : neber to jako kritiku osobní, ale jen a jen striktně autorskou....možná jsi báječná ženská v reálu a možná jsi skvělý člověk, partner, kamarád a prostě super bytost, ale tady mám možnost číst jen to, co ze sebe ukážeš a pokud to je nesrozumitelné nic, pak moje názory vycházejí z tohoto....v reálu absolutně proti tobě nemám ani zbla jako člověku.  sbohem. 


helgard
23. 10. 2014
Dát tip

Tak to shrneme : 

pro smyčku....maž si ci chceš piš si co chceš kritizuješ co chceš koho chceš kde chceš jak chceš...to je princip demokracie a naprsoto ho respektuji...neptej se pak ale jako kráva proč mažu a jestli mažu něčí kritiky, je to zcela v rozporu s tím co tady slintáš o svém přístupu...

Pro blacksmitha : :-) pokus zviditelnit se zveřejněním děl do kritik je dobrá lest, jak toho zveřejnit víc než kolik dovoluje kapacita produkce písmáka....nápadité svojí vychcaností, ale samozřejmě, že pokud máš v hlavě sarkasmus a jedinou metodou jeho zveřejnění je pokus o laciné vtipkování výsledek je stejně neuspokojivý, jako bys to psal do svého diářku....takže celkem zbytečné. 

okoloidůci...problém je milý autore, že z její básničky nebylo pochopeno že jepo rozvodu a že je nymfomanka a vlastně z ní nešlo pochopit nic a proto napsat slova že se jedná o intimnu výpoved kde srdce ma na dlani a ukazuje nejzraniteljnejsia miesta a podobné obecné žvásty to sice může u mne jako nezávislého autora a čtenáře vyvolat aboch to řekl p slovensky "zimomriavky" ale bohužel nic to nemění na tom, že kdyby tady autorka nenapsala že se jedná o opopej rozvodu a nymfomanie a že vlastně míše aby se nemusela nechávat opíchávat tak bys ty svými komentáři nevěděl o obsahu nic....A celé co tady kritizuji na celém písmáku křížem krážem je idiocie a neschopnost lidí k jakékoliv sebereflexi a prstě zveřejňování kravin které nedávají sebemenší šanci pochopit smysl...a to mně mrzí takovým lidem bych po třetím takovém příspěvu zablokoval přístup na seriozní server a vysvětlil jim že psát zhovadilosti mohou na bločky z pokladen supermarketů...to je celé. 


okoloidúci
23. 10. 2014
Dát tip

helgard, krehká je (pre mňa) KAŽDÁ intímna výpoveď, lebo ňou autor/ka odkrýva svoj bok, svoje najzraniteľnejšie miesta a zato má moju úctu. človek, čo tú chvíľu bezbrannosti zneužije na surový útok, ju u mňa mať nikdy nebude.


název díla:.."Jak kopnout do ostatních"

autor: HELGART

Prolog:  mé šuplíky zejí prázdnotou....bohužel i hlava

obsah....čím více urážek tím lépe, kritika jako léčení vlastní omezenosti, napadnout.. nejlépe zezadu... ve sprosté hojnosti

Doslov:  vyjde již brzy...k dostání na pultech  mého vlastního knihkupectví


per_zay
22. 10. 2014
Dát tip

*!*


Evička
22. 10. 2014
Dát tip

jo, i v první sloce :-), dobrý dobrý


Evička
22. 10. 2014
Dát tip

asi by mi už za básničku ani nestál (tedy ani mi za to nestojí), na konci jsi ten rytmus pěkně zazdila! (možná úmyslně? ...)


helgard
22. 10. 2014
Dát tip

smyčko, pod dílky jiných autorů mohu napsat naprosto co chci a nemáš nejmenší právo podle toho soudit a nebo to vztahovat na svá dílka a své kritiky....nehrozí žádné namyšlení a nehrozí ani zaplnění knihkupectví, ono to takto ani nefunguje....ale to je vidět že píšeš jen pro své šuplíky....

okoloidůci : jak kouzelně trefně jsi to vvyjádřil není nad to být čitelný jak ve svých dílech tak kritikách a věř mi že o to aby to o mně prozrazovalo co nejvíce mi šlo v první řadě. A jenom dotaz....ty tam vidíš nějaký krehký verše? je to myšleno česky jako křehké verše? :-)))))) sorry ale tam není ani fňň křehkosti


okoloidúci
22. 10. 2014
Dát tip

hm, smutno je z človeka, ktorého polemické slovo je bodno-sečná zbraň. zvlášť pod krehkými veršami, kde sa autor/ka vyzlieka z kože a podáva srdce aj dušu na dlani. smyčko, o čo menej helgardove surové slová vypovedajú o Tebe, o to viac prezrádzajú o ňom.


Sarrah
22. 10. 2014
Dát tip
*

smyčka
22. 10. 2014
Dát tip

helgarde i kdyby jsi dostal nobelovu cenu za literaturu, nesednu si z tebe na zadek. Jsi sprostý pod dílky jiných autorů a pod svými nelichotivé kritiky mažeš.

Ani kdyby jsi zaplnil knihkupectví, se mi tvé kostnaté verše nebudou líbit.

Dojemnou péči o ztrapněné autory ti nevěřím, ty altruisto! Četla jsem tvé sprosťárny.

Máš pravdu neznáš mě a klidně si dovolíš osobní výpad v kritice díla.

Takže tak, nauč se slušnosti, zvláště jestli ti něco vyjde a staneš se celebritou. Nafoukaných pitomců je dost.

Hezké odpoledne.


dadadik
22. 10. 2014
Dát tip

*


helgard
21. 10. 2014
Dát tip

a nestačilo by napsat prostě, že jste se rozesšli a začala jste chlastat? 

příjde mi to jako daleko srozumitelnější a méně pracné...a ve výsledku i

čtivě dobrodružné....


Paráda*


Hrušková
21. 10. 2014
Dát tip

***


Petr.II
21. 10. 2014
Dát tip

*


Lotoska
21. 10. 2014
Dát tip

moc hezké, sedla mi...děkuji *


Čudla
21. 10. 2014
Dát tip

Pěkné /*


okoloidúci
21. 10. 2014
Dát tip

... mmmmm, palec nahoru!

*


Kočkodan
21. 10. 2014
Dát tip
Prijdu já a pár mých druhu, vybaveni...vsak vís cím...), do zivota získás vzpruhu díky sedmi statecným. (usmívajíci se trojice znaku)

.....oblé boky, ostré hrany......krásné spojení....celé jse mi to líbí.....tip a sedm*******


Diana
21. 10. 2014
Dát tip
Hezky zní, dobrý rytmus. Zajímavý nápad :-)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru