Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zelená Ti sluší

30. 10. 2014
0
5
542
Autor
smokrew_b8ie
To nic, to přejde. Vždycky to přešlo. Na něco se těšit. Dívat se do světla. A být. Být tady a být s tebou. Nebo s někým jiným, někde jinde. Někde na jiném místě a někdy jindy. Tak co jsi udělal. Vůbec nic, vůbec nic, a bylo toho tolik. Mít tak dva stíny, říkám ti s úsměvem. A jako zvadlá květina. Nebudu číst nahlas vlastní poesii, ty jedna co zvadlá květino. Už nemám všecko před sebou. Se jménem jako dostihový kůň. Slunce co hřeje. To čemu jsme až příliš vzdálení. Je to věc měřítka. Věc naši malosti. To čemu jsme oddáni. A tak jen tiše, jen pomalu. Krok za krokem. Jsme ti co přejí štěstí jeden druhému. A pak něco udělat a udělat to pětkrát. Tím myslím pondělí až pátek. Ty všední dny. Ta brzká tma. Ta rána a večery. Občas se mi mihne hlavou chmurná myšlenka. Co je to, zeptáš se. Vždyť to začíná i končí stejným okamžikem. Co bych dal za slova útěchy, přece nic nemám. Co bych dal za tvůj úsměv. A ty se na mě směješ a já nic víc už nemám. Tak co bych dal. A vždyť ty víš, říkám to jenom tak. Je to a taky není, jako vlastně cokoli. Zelená Ti sluší.

5 názorů

děláš si doktorát z literatury na zemědělce?

helgard
31. 10. 2014
Dát tip

Člověče já tam zůstal už napořád a jsem tam dodnes....jenže to jsi nechtěl slyšet...co teď ....co na to napíšeš primitve? 


možná jsi na té škole měl zůstat trochu dýl

Santi€
30. 10. 2014
Dát tip

Toto dílo je slabší, než předchozí tvá, která jsem četla.


helgard
30. 10. 2014
Dát tip

egilovina jak vyšitá....nelze než ocenit dokonalou absenci možnosti uchopit tuto "text" :-))) kdekoliv....má výhodu, že ji můžete začít číst odkudkoliv a kdykoliv skončit....Na škole se takovým dílům říkalo tabulka univerzálního projevu...užitečná věc, když potřebujete někoho zdržet. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru