Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Eva, 32

31. 01. 2015
5
1
1200
Autor
Movsar

(Ne)štěstí ve stráni

Za Hořovicemi ve stráni pásly se dvě ovce. Není moc fajn ukusovat z trávy ojíněné mrazem a nechat se studit do kopýtek. V chalupě stojící opodál mezitím dva lidé opouštějí své kožešinové svršky a dobré vychování. Ach, zdali kdy nějaké měli. Muž hledá ztracené dětství v tom mléčném štěstí, co se před ním rozlilo do stran. Těžká jedno ňadro po druhém, jakoby v rukách držel váhy. Bude jeho mléčný soud spravedlivý? Docela jistě bude krátký, neboť ho již zalila strouha vklíněná do podbřišku ženy. Neklidný, jako mátoha kývá se, podobný otci se sekyrou v ruce. Už se ojínil ten kus kypré půdy pod tlamou zvířete.


Uterální jídelna

Sobotní poledne v bezmasé jídelně. Vedle u stolu sedí pár. Dívka si hladí těhotné břicho. Přivírá při tom oči, na tváři se jí klene mírný úsměv. Její přítel, vypadá jako antický androgyn, patrně otec dítěte, pozorně sleduje každý její pohyb. Z reproduktoru se snáší relaxační melodie. Celé to působí jako nějaký ajurvédský rituál. Na stěnách visí obrazy s mandalami, kněžka obdařená kyprou zadnicí sklízí ze stolu, mezi jinými i můj tác se zbytky klíčků. Ty si uchovávají, na rozdíl od zbytků jiného jídla, zdání života i ve chvíli, kdy jsou nenávratně určeny za odpad. Jídelna se mění v chrám plodnosti. Ne dům na nábřeží, to tenhle dům se vlní v bocích. Čím je proti tomuto tanci tanec snubní? A tak raději vycházím z té temné a vlhké dílny mateřství, na ulici se mohu ztratit a snad nalézt méně tíživá témata.


Buoty džimy čóó

"Von ješčó tibjé něpakupil bóty džimy čóó?!" Ano, české dívky se učí, jak chytrými býti. Berou příklad plnými hrstmi. Procházka chrámem konzumu - Palladiem je skutečným výletem do jiného světa. Je to terén pro sociologa a pohřebiště pro básníka. Tady se lesknou ve světlech a všudypřítomné oceli charaktery. Tady se kalí vůle žít: žít na vysoké noze!


Eva, 32

Eva je internetová dívka. Má "hebkú tvár a hrozne dobré vlasy". Také má kyprá stehna a rozkrok vlhký vodou Středozemního moře. Ta fotka je z letošní dovolené z Egypta. A plavky má růžové. Ach, růžová je i její ... . Ale psst, o tom až do soukromé zprávy. Je tu na to funkce a kolonka. Nechme funkce, Eva sděluje: Miluji krevety a dobré víno. Miluji večeře při svíčkách. Taky hory, lyže, in-line brusle a kino. Ach, ta multifunkční Eva. A co víc, Eva se umí smát do objektivu na stovky způsobů. S koutkem vytaženým, jako makrela z vody, s koutkem svěšeným, jako po mrtvici, s vyceněnými zuby, jako vraník lapající po mrkvičce, s ústy pootevřenými, jako Leona Machálková nebo imbecil, s jazykem vyplazeným, jako Mick Jagger, s pusou plnou krevet, jako rybářská síť. Eva je super! Kliknutím Evu v jejím sebevědomí podpořím. A pak klik a klik a klik....


Vůně

Vagónem metra se nese vůně jablečného štrůdlu. Co to? Patrně jde o parfém zvláštního určení: je tam jablko hříchu; je tam stopa něhy; je tam vůně domova. A je tam trouba. Vedle na sedačce se cpe pečivem.


1 názor

Kočkodan
28. 01. 2015
Dát tip
Uz se moc tesím na tu soukromou zprávu. ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru