Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zima a bláto

05. 03. 2015
1
2
440
Autor
smokrew_b8ie
Jako bych čekal, že se vrátíš. Jako bych jen čekal na tvůj návrat. Tichá a pomalá. V tom dešti. V nočním mrholení lenivý čas. Pozorovat čísla na hodinách ve studeném pokoji. Jakými kroky se to přibližuji k tomu velikému a živému Tobě? Už nepadám, ale stojím, i když chatrně. Proti klidné vodní hladině. Tak jen tak, tiše, stále stejně, naplň mě. Měsíc nad krajinou. A světy, které se začínají spojovat. Čtyři oči, dva páry rukou. V ubíhající krajině. Ta chvíle, než se vlak rozjede. Obrazy otočené ke zdi. Mlčky a nahý, dotýkat se hvězd. A papoušek na rameni. Jsem Tebe plný a Ty mě nebudeš už nikdy opouštět. Je mi jako bych z toho světa odcházel. Že se mi tak vzdaluje. Nebo jsem ten, který přichází? Že svět je království. A nohy mi obmotává veliký a zelený had. Co ve mě ještě nevyhaslo? Se stínem na čele. A je tu ještě něco, o čem nevím co to je. Že všecko je v pořádku, já, který proplouvám, který přicházím. O tom, jak jsme se mýlili. Tak nedělej už chyby. Odezírám ze rtů, mluvím s mrtvými. Když budou už čtyři ráno. Zima a bláto. Tam, kde se stoly kývou a hudba řve. Tam někde, tady někde. A z ničeho nic přichází svítání. A všecko to znova začíná, tam, kde skončilo.

2 názory

Oldrich
06. 03. 2015
Dát tip

Možná jsi chtěl sdělit svou zkušenost... ale mě se to nijak netkne a nedotýká. Asi v tom shledávám málo universality. Asi v tom shledávám. Asi mi moje vlastní vidění připadá zábavnější než to tebou popsané. Nezávidím ti, jak to rád závidím svým oblíbeným autorům jejich svět.


smyčka
05. 03. 2015
Dát tip
Pokazde jsou jine i stejne...nalady, otazky, verse

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru