Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Golfové paničky

09. 03. 2015
4
5
1514
Autor
Movsar

Golfové paničky

Každá žena čte nějakou knihu. Ta dívka v tramvaji z Barrandova čte Golfové paničky. Kniha má růžový přebal a čtenářka o odstín tmavší přeliv. Venku mrzne, ale ona zrovna postává na paloučku, co září zelenou, je v bílém trikotu a jemných rukavičkách. Kolem ramen ji bere opálený muž, také celý v bílém. Na rukách má rukavičky a na jemné tváři široký a neskonale svůdný úsměv. Ten muž je lékař. Dívka se s ním cítí bezpečně a vůbec skvěle. Cosi pod tím thajským sluncem právě počíná kvést. Láska? Rukavičky toho muže jsou gynekologické a jeho jméno hvězd se dotýká: Jaroslav Barták.


Lehkou chůzí

Měsíc i program v rádiu jsou v plném proudu. Otočíš knoflíkem a zůstane jen bílý vodopád. Ložnicí nebude zurčet popmusic, tenhle proud bude němý, podobně jako vesmír. Snad někoho, inspirovaného jistým baronem, napadne vyšplhat po tom kuželu světla a lehkou chůzí projít celou planetku. A k snídani už zas být doma, v kraji strdí a mléka, kde se toho vůbec hodně napovídá.


Mnogo ljudej

Mnogo ljudej, haleká matróna ve dveřích vagónu metra. Zní to jako výstražný signál a ljudé se klidí. Zatímco Shakira zpívá o bocích, které nelžou, tato žena by mohla zpívat o celém těle: to její rozhodně nelže. Na Palmovce se vykolébá vstříc dobrodružství a divokému latinskému tanci. To tělo totiž nelže.


Show Must Go On

V tramvaji štěbetá pubertální dívka. Její řeči jsou jako její vyrážky: podobně zanícené a otravné. Rodiče ji (ne)poslouchají s pochopením, kývou hlavami podobni figurkám na orloji. Jednou bude v tramvaji sedět a štěbetat vůkol podobná dívka. Ta dnešní zatím zdřevění do podoby figurky z orloje a bude přikyvovat. Show Must Go On, Freddie.


Velmi krátké vlny

Na velmi krátkých vlnách nesou se paralelní životy Honzy N. Kolik jich ten folkový bard musí užít. A co teprve ozvěna, to se pak táhne Honzův svůdný úsměv do všech stran jak z kostela zvon. Leckterá dívka špulí vstříc těm zčeřeným vlnám ústa a oči ji žhnou jak plameny táboráku. Je skoro půlnoc, a tak nezbývá než počůrat uhlíky a do spacáku.


5 názorů

Movsar
14. 03. 2015
Dát tip

díky járo s poetickou přezdívkou.


Lakrov
12. 03. 2015
Dát tip

Konec prvního odstavce pobaví :-) Inspirace písničkami -- to je od tebe překvapivá novinka. Nebo už's to použil někdy dřív?


Kočkodan
06. 03. 2015
Dát tip
Hezké dílko jako vzdycky, obzvlást ten úsek dermatologický. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru