Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cesta na Mars

19. 03. 2015
2
3
869
Autor
Podměsíc

Kolega mi vyprávěl příběh který se stal když před lety coby saniťák sloužil u Záchranné služby.

Bydlel v Libeři a měl svolení parkovat "svůj" vůz doma, na oplátku musel vyrazit, když se v okolí něco semlelo.
V Kunraticích žila matka se synkem kterého si "na revers" vyzvedla z Bohnické léčebny. Syn utekl z bytu, běhal po zahradách, otevíral králíkárny, kurníky a pustošil zahrádky. Jako první jej zachytila hlídka VB na motocyklu. Po kratším pronásledování přelezl chlapec jeden plot, na obrovského hafana zavolal "Rozum!" a už propouštěl z vězení ušatce! Pes strčil ocas mezi nohy a zalezl do boudy. Příslušník odstavil motocykl, přelezl plot, zavolal "Rozum!" a v tu chvíli byl bez uniformy. Chundelatá bestie mu nechala jen červené trenýrky, nátělník a čepici. 
Můj kolega dorazil ve chvíli, kdy dvojice individuí seděla na motocyklu, jedno z nich mělo policejní čepici, otočenou kšiltem dozadu a s pusou dožluta jedlo pampelišky. Až chvíli nato z jazykového projevu vyšlo najevo, kdo je vlastně blázen. Příslušník VB odlákal chlapce k Jawě pod záminkou cesty na Mars a chlapec byl z nabídky natolik dojat, že mu natrhal "ta žlutá sluníčka", a krmil ho jimi, aby se "ten hodný pán" před cestou posilnil.
Korunu všemu nasadil lékař na příjmu v Bohnicích větou: "Tak mi je tu nechte."

3 názory

Lakrov
23. 03. 2015
Dát tip

Je to sice (jen) takové vzpomínkové vyprávění, literárně by se to dalo zpracovat lépe, ale na druhou stranu nelze upřít, že určitý lidský rozměr (nesený především oním polidštěním policajta) tahle miniatura má.


:)


Kočkodan
19. 03. 2015
Dát tip
Rozum muze nekdy být i na skodu. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru