Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nokturna II

01. 04. 2015
7
9
1543
Autor
Movsar

Genesis

Bude bít půlnoc a ložnice se mění v uterální dílny. Tady a teď se páry pokoušejí o nulový stupeň života někoho třetího. Ještě s nimi není, neznají jeho jméno ani pohlaví. Nerozlišený třetí. Možná jsou opilí, tohle řemeslo má ohnivé dno. Tak takhle nějak to skutečně s člověkem začalo?


O vzácných shodách

Potmě, když ložnice dojdou svého času, z lidí se stávají děti v nepadnoucích pyžamech. A mají chuť stočit se na měkká prsa, takoví už jsou muži. A mají chuť bdít nad láskou až k ránu, to chtějí ženy. Ještě před chvílí se přitom zdálo, že mezi dvěma lidmi, na pár chvil zbavených nepadnoucích pyžam, existuje shoda. Aneb o vzácných shodách. 


Vesmírný paradox

V kosmické lodi možná právě teď zhasli a šli spát. Schoulen do skafandru chystá se snít svůj sen kosmoplavec Vojta. Kolem svítí hvězdy, chvílemi padají nekonečným prázdnem. Pozemské věci se zdají tak daleko, jako by se vesmírného rezidenta Vojty už vůbec nedotýkaly. Až teprve sny ukáží, že člověk zůstane člověkem: to ony ho drží při zemi. Vesmírný paradox. 


Novina

V nočním rádiu hlásí novinu, že prý byla objevena další Země. Má své slunce a je na ní život jako u nás. Kdoví, jestli tam taky nezpívá Ilona C. O tom, jak jí zebe i nebe. 


Velmi krátké vlny

Na velmi krátkých vlnách nesou se paralelní životy Honzy N. Kolik jich ještě bude muset ten folkový bard užít. A co teprve ozvěna, to se pak táhne Honzův svůdný úsměv do všech stran a je nekonečně dlouhý. Leckterá dívka pak špulí vstříc těm zčeřeným vlnám ústa a oči jí náhle žhnou jak plameny táboráku. Je skoro půlnoc a z kostela zvon, tak nezbývá než počůrat uhlíky a do spacáku.


9 názorů

Markel
03. 04. 2015
Dát tip

je fajn, že píšeš, tak jak píšeš, občas se mi podaří vidět svět tvýma očima, jiný úhel pohledu, do mne baví, to mne jaksi obohacuje :-)), ale vážně ***


Dept
01. 04. 2015
Dát tip

:) tvoje příběhy ve zkratce se zde stávají světlou stálicí a já se už teď těším na další...


Movsar
01. 04. 2015
Dát tip

díky za čtení. ano, to může být správný dojem - stále promýšlím a pracuji na stejných tématech. tak jako kdysi dávno malíři malovali stále stejná témata.


ja nevim, mam pocit, ze jsem to od tebe uz cetl a nevim jak to....


Movsar
01. 04. 2015
Dát tip

děkuju za návštěvu, čtení a zprávy.

l: uterální - děložní. ano, honza si od ohně přišel až na písmák.:-)


Lakrov
01. 04. 2015
Dát tip

Hned v prvním řádku pátrám nad významem slova ...uterální...; nemá být uretální? Ale až na tohle zadrhnutí se mi Genesis líbí. Líbí se mi slovo ...kosmoplavec... a obsahově celá ta kapitolka. A znovu mě překvapuje, do jakého propadliště se to dostal protagonista tvých VKV. Tip.


Nedvědi nevědi...


tohle řemeslo má ohnivé dno....Aneb o vzácných shodách.....:-)))../*


Kočkodan
31. 03. 2015
Dát tip
Skafandr má nepadnoucí, v klubícko se Vojta stocil, oci touhou prímo zhnoucí, do ohne by moc rád mocil...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru