Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nové tělo

06. 06. 2015
1
4
667
Autor
amoresperros

Jdu tmavým podchodem, ale je to celý nějaký divný... Slyším ozvěny rychlých kroků, odrážejí se od starých, spuchtlých stěn. Nevím, jestli nepatří mě samotné, ale komu? Sakra, zvoní mi mobil, je na zemi, vidím ho tak splývavě, nedaří se mi na něj zaostřit zrak. Kolem jsou nějaká modrá světýlka, blikají... Předemnou se někdo pohybuje, nemám nejmenší tušení kdo to je.

Něco se valí mezi dvěma loužema na zemi. Co to je?... Slyším bolestivý pláč, který se stupňuje. Zase zvoní ten mobil... Zvednu ho a kurva, baterie vybitá. Jdu pryč, už mě to nebaví. Všechno se semnou točí jak šálek kávi, kterou sama nejspíš míchám,já vůbec nevím. Beru do ruky noviny, snažím se číst, ale nejde to... Jako bych patřila do jiného světa, nebo doby. Něco není správně, jdu po ulici,jako bych nešla. Pozoruji tváře lidí,ale zatím se na mě nikdo nepodíval, jako bych tu ani nebyla. Najednou procházím skrze tváře lidí. A kurva! Něco mi říká, že bych si měla něco uvědomit. Aha... Jsem mrtvá. Večer v tom podchodu na zemi, mezi těma loužema, to jsem byla já. Kroky patřili mím prchajícím vrahům... Nademnou stáli dva saniťáci, co se mi pokoušeli zachránit život. Ty světla,to byla asi sanitka. Ten pláč slyším znovu... Sakra! To je pláč mé nové matky... Já se rodím znovu! Něco mě někam vtahuje, je to podobné vodnímu víru... Duní mi v hlavě, ale nejsem předci hmotná! To ne! Mám nové tělo! Všechno se musím učit od znova! Ne! Já chci být dál mrtvá! Ztrácím všechny vzpomínky... Otvírám oči, vidím svou new matku,jak mě svírá vyčerpaná a šťastná v náručí... Směju se na ni. Jsem vybavena pouze vrozenými instinkty... Znovu se směju. Už o sobě nevím,mám vědomí novorozence...


4 názory

NJ. Já jsem holt zbrklý člověk... Až na to budu mít čas-možná v dalším životě, tak svá díla obsahově poupravím. :D zdárek párek ,,pane chytrý" děkuji vám za kritik.. :D

Lakrov
09. 06. 2015
Dát tip

Ten nápad (ač není originální) není až tak úplně zavrženíhodný. Jeho zpracování je však dost odbyté. Je to vlastně jen záznam samotného nápadu (založeného na reinkarnaci), jenž by stálo za to ještě chvíli ponosit v hlavě a teprve až se k němu "dovylíhnou" nějaké podrobnosti, jej zkusit zapsat. Takhle to sice působí spontánně, ale špatně se to čte a je to takové  moc "hrr".


Je moc ti děkuji... Fakt jo.:) PAC a pusu. :D

Baus-idk
06. 06. 2015
Dát tip

Elví, nenapadlo,že by jsi dala do kupy něco takového. To je opravdu DOBRÉ! :) Ten tip si to zasloužilo! :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru