Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Žluté lázně II

02. 08. 2015
4
3
1245
Autor
Movsar

Garmoška

Mraky se pokrabatily jak garmoška tuláka a vzduch utáhl smyčku, lidi jen čekají, až někdo kopne do stoličky. Tulák pak spustí funebráckou. Mraky si popláčou, chcete-li. 


Tohle musí být ráj

Lidé, labutě, kačenky a včely tady žijí v dokonalé symbióze. Tohle musí být ráj, škvrčí hlas paní Marty z tranzistoru muže na troud opáleného. Některé ženy tu mají ňadra velikosti geneticky modifikovaných hroznů. Jistě budou slaďoučká, nabízí se otázka. Nač se přít…


Hřmění

Má malá prsa a rozhodla se neukázat z nich nic. Převlékací manévr má rychlost blesku, uhodí zčistajasna a maličkosti těch bílých prsou ozáří okolí. O hřmění se postarají okololežící muži.


Pistolnice

Má po bocích vytetované revolvery a tváří se, že na hraní nejsou. Upřený pohled do očí by mohl přivolat nebezpečí. Ještě že se jí nikdo do očí nedívá. Ve Žlutých lázních tedy žádné drama. 


Ji(s)křičky

Lidé tu připomínají sušené rybky od ruských silnic, balené do novin za pár rublů. Někteří se i lesknou oljeme, olejovky. Do řeky, zpátky do života, se nikomu nechce, raději pospávají své sny o vodě. Chlapeček si u sprch právě našel holčičku s vystrčeným bříškem. Ji(s)křičky. 


3 názory

Tetřev
04. 08. 2015
Dát tip

Jiskřičky líbily nejvíc, hned potom Hřmění...*


Movsar
02. 08. 2015
Dát tip

nebyl jsem dost odvážný na to, ponechat vystčenost v bříšku holčičky. tak jsem svůj plovárenský překlep opravil, ale za komentář a všechny další děkuju, kočkodane. vždycky se na jejich /tvůj/ vtip těším a jsem rád, že přicházejí s železnou pravidelností!


Kočkodan
02. 08. 2015
Dát tip
Lámu si hlavičku, jestli to „vystčené“ bříško má podtrhnout, že se jedná o dětičky velmi malé, dokonalé řeči ještě ne mocné. No, hlavně aby chlapeček nepodtrhnul holčičce nožičky... 

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru