Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tropická chvíle

31. 10. 2015
2
2
1284
Autor
Movsar

List ze sobotního skicáře.

Stříbrná

Snad narazila na nosnou žílu, ta holka v autobusu má stříbrnými prsteny docela ztěžklé ruce. Když si je v noci pokládá na nahý klín, měsíční světlo rozvíří hru odlesků. Je jich mnoho a padají po stěnách v tanečním tempu. A pak do nich, jak kapka drahého kamene, vklouzne krátký sten. 


Vypravěč z tramvaje

Od Anděla jede k nábřeží muž roztodivného ražení: na sobě má uniformu konfederačního vojáka a v ruce láhev od piva. A povídá, jak už u piva bývá. O světě, jaký by snad měl být. Že lidé zbytky raději vyhodí, než by je dali těm bez příjmu. Tomu nelze oponovat. Taky o brzdné dráze tramvaje povídá. A o lékařském zločinu a židovských hygienicích.A taky o chlebu, ke kterému je vhodná lžíce sádla. Vepřového. Dveře se pak otevřely pod Tančícím domem a on využil práva posledního slova: „To už je lepší hovno.“


Kočky?

U zadního vchodu Kvádria dvě manekýnky a chlap trdlík. Kouří. Jedna, s rukou opřenou v bok, říká druhé: Nóó, kočičkáá. Má zářivé zuby,  atak zdvíhá dáseň a ukazuje je. Nóó, koníčéék.


Flirt

Je v Praze na víkend a za ten prošlape své semišové botky. Blondýnka s brýlemi, obědvat se rozhodla v bezmasé jídelně. Mohla by fotit reklamu na rtěnky nebo řasenky. Ne, nic extra drahého, je jako každá druhá, ale pěkná. K jídlu se umí posadit, fortelně, spásá všechnu travičku a zajídá to placičkou. Mezi sousty cosi ťuká do ajfounku. Přijde chlap v letech a hned se k ní posadí. A svádění klíčí jako malé pestrobarevné ocásky ředkviček na táce. Ona je ale na odchodu: flirt zůstane nenarozený, jako ředkvičky. A přesto toho muže popálí.


Tropická chvíle

Ostrovní je pustá. Obzorem nevíří plachta fregaty, kdeže, ani prádlo z oken nevisí, to už spíše přes řeku nad Hradem. Ticho šumí ulicí jak ježatou mušlí. A na chodníku dva kusy nedojedeného ananasu. Tady měl kdosi tropickou chvíli a bylo jí moc. Robinson z Ostrovní.  


2 názory

Lakrov
04. 11. 2015
Dát tip

Mezi prvními dvěma kapitolkami -- počáteční erotickou a následující téměř naturalistickou -- je velká propast, tvrdý střih, takže oceňuji, když se pak následující Kočky a Flirty vracejí k úvodní (střibrem obtížené) náladě. Závěrečné Tropické chvíli moc nerozumím. Tip.


Kočkodan
31. 10. 2015
Dát tip
Můj speciální software pro nevidomé mi všechno mechanicky předčítá, takže jsem měl nejdříve dojem, že pivař cestovatel druh trusu precizoval na hovno kočky.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru