Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na konečné

07. 11. 2015
1
5
796
Autor
zdjr1976

V poslední době mám takové nějaké myšlenky a přemýšlím. Chtěl jsem si to dát na papír, ne to mít jen v hlavě.

Jednou tam dojede každý, někdo dřív a někdo později a každý zjistí co je za zdí … no zjistí, jak se to vezme.

Od mala se bojím smrti, toho dne kdy někdo vypne vypínač, nastane tma, ticho a KONEČNÁ. Držíme se stébel svědectví o „Životě po životě“ a „Světle na konci tunelu“. Mám strach na ten konec myslet, ale myšlenkám na něj se stejně nevyhnu.

Chtěl bych ono světlo, chtěl bych onen druhý život, ale přemýšlím a dnes přemýšlím nahlas. Můj děda kdysi říkával, že až jednou nebude, tak jak se tam na druhé straně potká se svými manželkami a ženami. První zemřela mladá při porodu, druhá ve věku přes 40 let, družka něco po 70 letech a můj děda ve věku 103. Každý v jiném věkovém rozmezí, jak si budou rozumět, jak mohou být všichni spolu, když budou věkově rozdílní, jaké to bude a co vlastně bude?

Pak mne napadla jedna věc. Člověk má mozek, vzpomínky a smysly v něm uložené. A až jednoho dne nebude a nějakým zázrakem snad existuje duše, která směřuje do nebe či pekla a ony duše se na onom místě potkají, jak si budou rozumět, jak se poznají.

Co je duše? Nebude mít oči, neuvidí. Nebude mít uši, neuslyší. Nebude mít nos, neucítí. Nebude mít ruce, neobejme. Nebude mít ústa, nepromluví. Nebude mít mozek, nebude mít vzpomínky, paměť.

Kdyby bylo něco po životě, nedal by nám někdo z druhého břehu vědět, ale jak, když výše zmíněné nevlastní…

Bojím se tedy toho, že opravdu nic není a my míříme na KONEČNOU.

Už z toho důvodu, že si nevybavujeme nic, co bylo před ŽIVOTEM, v té době spousty milionů let před námi a tak si nebudeme vybavovat nic, co bude po něm.

Pokud ovšem duše existuje, jakou má podobu, jak funguje, jak se mezi sebou dorozumívají a kde jsou, pokud jsou?

Opravdu se bojím, že tam na konci je KONEC.


5 názorů

zdjr1976
09. 11. 2015
Dát tip

FOURAIX: no já po tom takhle do hloubky nepátral, nic jsem nečetl, jen občas zaslech, viděl na netu nebo v TV.

Máš pravdu v tom, že tady máme hlubší význam, zrovna tento týden čekám třetího potomka a moc se na něj těším, každou hodinou víc a víc :-)

LNICE: doufejme a kdo umí ať věří, určitě je to lepší!


Lnice
09. 11. 2015
Dát tip

já věřím, že něco potom bude, něco hezkého, jinak bych se každý den bála...


Fouraix
08. 11. 2015
Dát tip
tak pokud vím, tak lidé s prožitkem OBE popisují sférické vidění, tzn. vidění na všechny strany současně. nebo i paralení ze vzdálených míst. např. operační sál, ale i to co se děje doma x km odtud. zajímavé bylo, když jsem četl prožitek fyzicky slepého pacienta, jaxe po opuštění těla rychle zorientovat v konceptu barev, viděl na ulici tramvaj atd. asi by nemělo smysl brát si hromadně život a zdrhat za lepším, páč má pobyt v tomto slzavém údolí zřejmě hlubší významn a stejně by nás to sem vracelo. snad se z toho koloběhu dá časem vymanit, jak věří budhisté, páč proti svobodě "tam", je tohle pořád ještě lágr.

zdjr1976
07. 11. 2015
Dát tip
To je to co nechápu, nebo neumím pochopit a možná že jsem so o to ani do hloubky nesnažil. Je to mimo mé chápání. Někdy si zase říkám, že kdyby oni svědectví z druhé strany přišlo a bylo kladné, že bychom tam chtěli všichni hned a nikdo by nezůstal tady. Proto ono svědectví nikdy nepřijde aby ochranilo život jaký známe...

Fouraix
07. 11. 2015
Dát tip
oči, uši atd ptákoviny jsou jen nástroje k aspoň omezenému vnímání z těla živočicha. k čemu tadle živočišná anabáze, v tom mají mystikové spory i konsenzy, nicméně duše sama o sobě k vnímání (plnému) mimo tyto epiziody žádné takové prostředky nepotřebuje

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru