Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska v časech teroru

19. 11. 2015
6
6
1502
Autor
Movsar

Láska v časech teroru

Myslí na ni taky někdy ti hoši opásaní trhavinou? Je v polštáři takového hulána, v docela maličkém bytě v Saint-Denis, k ránu obrys ženské tváře? Anebo jen reliéf granátu? Křikne taky někdy: Pojď, zválíme duchny! Anebo jen to své Alllahu akbar? Vždyť i on je z kraje Písně písní. 

 

Pankrác

Před mřížemi vazební věznice na Pankráci se štosují gymnazisté. Čekají na exkurzi. Hlaholí a těší se. Jak by ne, takový svět se otevírá k volnému vstupu i výstupu málokdy. Hlavní brána je pohltí rychle, čekání není dlouhé. Ještě ráno pili teplé mléko a za chvíli už se budou kochat v suterénu sekyrárny pohledem na šibeniční propadlo a zrezlou gilotinu. Z dvora se ozývá vřískot. Pronikavý smích v krátkých dávkách, skoro jako střelba do vzbouřeného davu. Jsou to ale jen vězenkyně obdařené dobrou náladou. Snad se jim podařilo vyzískat tabák, nebo se jen tak radují ze vzduchu. Anebo se příliš zvědavý gymnazista zatoulal někam, kam neměl.


6 názorů

Movsar
21. 11. 2015
Dát tip

díky přátelé za čtení a názory.

těžko říct, možná je jejich teror jen radikální odpovědí západnímu nihilismu a konzumu, který s sebou nese. odpovědí nepřípustnou. na druhou stranu jim askezi nevěřím a myslím, že je hraná, protože mají k moderním věcem blízko.

 


Josephina
21. 11. 2015
Dát tip

myslím si, že ti malí hlupáčci pomýlení jímavými ohnivými hlasy svých mladých vůdců jdou na smrt v bludu, že to nejlepší je čeká po smrti a po osvobození z tohoto slzavého slzného údolí ... umírají za snění o nekonečném mejdanu a sexuchtivých pannách ...


Marcela.K.
20. 11. 2015
Dát tip

Myslím, že nemyslí - VŮBEC! 

Myslím, že Korán Píseň písní neobsahuje...

 

Aprobace čeština - dějepis? :-)


Čudla
20. 11. 2015
Dát tip

/*


Lnice
20. 11. 2015
Dát tip

Láska v časech teroru:  já myslím, že má stejné potřeby, jako my obyčejní smrtelníci.., přála bych mu , aby někdy byl těhotný, rodil a kojil a strachoval se o nový malý bezbranný život, možná by mu pak přišlo zatěžko zničit tolik lásky jedním výbuchem. Ale tohoto štěstí už mu asi nebude dopřáno, když po něm zbylo jen pár vzorků vhodných na analýzu DNA...

 

Pankrác: já bych se přikláněla k tomu zatoulanému gymnazistovi:-)


Kočkodan
19. 11. 2015
Dát tip
Tak už vím, proč mi není do smíchu – nejsem ve vazbě... :-(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru