Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvaha o smazané komunikaci, asertivitě a taktu

20. 11. 2015
3
24
1701
Autor
Kolobajda

 

       Úvaha o smazané komunikaci, asertivitě a taktu

Tak jsem ten svůj pokus o úvahu „O komunikaci…“ smazal. Nevím, který čert mi nakukal, abych zde, na tomto místě, se takto zcela netaktně vyjádřil k některým věcem, které se poslední dobou na Písmáku dějí a které mi (a nejenom mi) vadí. Bohužel jsem píchl do vosího hnízda víc, než zdrávo. Pro někoho úvaha zcela nestravitelná… ovšem zároveň jsem se dotkl i některých autorů, na nichž mi záleží - a tito zase (pro změnu) taktně na můj článek nereagovali. Tímto se jim omlouvám.

A tak dnes nad ránem mi čert nakukal (možná to byl jiný, než toho 18.11.), abych to smazal. Smazat - nesmazat? Jo, smazat - jako tabuli. No tak vidíte, a zase trochu kecám. Jedna kritika mě totiž dovedla k tomu, abych si po roce zdejšího pobytu přečetl pravidla chování na serveru. A zjistil jsem, že jsem porušil Písmáckou ústavu, konkrétně předposlední bod: „je zakázáno zveřejňovat obdrženou soukromou poštu (včetně citace její části…)“ atd. Ano, sypu si popel na hlavu: citoval jsem.

Nechci vám podsouvat, že jste se právě stali svědky nějakého mého pokání, či pokusu o nápravu něčeho, co jsem vlastně nepokazil. Jen jsem to s tou asertivitou zřejmě přehnal. Takže vlastně kýžený efekt se nedostavil, dosáhl jsem spíše opaku. Ale snad jsem přece jenom někomu brnknul na citlivou strunu.

Ze smazaného článku si dovolím zopakovat: „…o komunikaci zde na Písmáku. I když v tomto případě vlastně nejde o komunikaci, ale o monolog. Připouštím, že mi takový monolog vyhovuje, jednak si u něj mohu uspořádat myšlenky, a pak také mohu některé obalit slupkou asertivity.“ A ještě si dovolím doplnit, že některé myšlenky, vložené do kritik pod mé dílo, jsou natolik podnětné a zábavné, že jsem si je okopíroval a přidal do šuplíku „Myšlenky tajné a jiné perličky“.

      To je tak asi všechno. Jen jednoho opravdu upřímně nelituji, a to že se mi ulevilo při veřejném pranýři jednoho Dobrotivého umělce, ke kterému bych ještě dodal (ale to platí obecně): hovado zůstane hovadem - pokud nedospěje v hovado ještě větší.

      Tím končím svou úvahu o smazané úvaze o komunikaci, a zcela netaktně vám sděluji, že veškeré takové úvahy jsou na hovno!

            S Písmáckým pozdravem „Názorů ač jsme různých“ a „V originalitě je síla“

s úctou ke všem slušným a soudným Pavel Vaněk – Kolobajda zvaný


24 názorů

Kolobajda
22. 11. 2015
Dát tip

Dyť to říkám - to je ten člověk na správném místě - tak se projevuje investigativní kritik! Jen houšť!


Gora
22. 11. 2015
Dát tip

HOWGH...


Kolobajda
22. 11. 2015
Dát tip

Už unavuješ. A prudíš. A myslí ti to za roh, i když pokorně (povolání : Básník) ... Ano TY jsi ten pravý básník života.


Gora
21. 11. 2015
Dát tip

Přemoudřelým a neskromným : pýcha předchází pád

Careful: na základě tvého komentu pod p.Radovanem o starších psavcích zde na Písmáku  tě blokuji. Tví rodiče by z tebe asi neměli radost. Každý stárne, představ si, že ty též...


Kolobajda
21. 11. 2015
Dát tip

Jo,jo, Zdendo Přemoudřelý - přesně tak jak píšeš se chová carevna careful... nebo to zase obrátíš?   Nás totiž rodiče ještě mlátili - a to byla ta nejúčinnější výchova  " -))


Gora
20. 11. 2015
Dát tip

Zdenda: dokážu tolerovat ledacos, ale tyto příspěvky mne opravdu zarazily jako nevhodné...je to jen můj názor. A kde se to ve mně vzalo? Jo, to bude nejspíš výchovou rodičů ...


Kolobajda
20. 11. 2015
Dát tip

Jo,jo, představ si, že jsem pokrytej ochlupením od hlavy až k patě. Kdybych byl  Topolánek, tak ti ukážu: Kalousku, jsi jednička!!


Kolobajda
20. 11. 2015
Dát tip

Zdendo, "kamaráde můj drahý", kdes došel k tomu, že mám pocit, že bych měl rozhodovat o tom, co sem nepatří?  Nic takového jsem neřekl, ani bych si na to neosoboval právo. Ale rozhodně by jste měli o tom rozhodovat VY - KRITICI   !!!


Původně se jmenoval Básník v pruhovaném tričku a brýlých s kostěnou obroučkou. Zní to děsně. Nyní se přejmenoval na Radovan....dál nevím, nečtu ho. Původní  asi smazal, do jeho archivu se nikdo nedostane.

Opravdu to nebylo pěkné. Zpočátku jsme se zasmáli, ale pak to byl hnus.


careful
20. 11. 2015
Dát tip

...ale i kdyby to bylo o analním sexu s nemluvňaty, mé názory by to nijak neovlivnilo... jen bych si o konkrétním autorovi řekla, že je buď hovado...nebo, že prostě jen z nějakého důvodu  provokuje... což je asi tak celý... 


careful
20. 11. 2015
Dát tip

No, a kde to najdu, abych to přečetla...


Na Kolobajdovu úvahu jsem reagovala již minule, ale co mne zaráží jsou názory "careful". Je tu pár dní a nic z těch zniňovaných věcí nečetla.

Bohužel jsem se k některým dostala a přestože jsem za život přečetla hodně různých děl, i s nádechem porna, tento humus byl nad mé síly.

Hodnotit tedy až po přečtení, ne na základě domněnek.

S Kolobajdou souhlasím.


careful
20. 11. 2015
Dát tip

Gora: neviděla... ale pokud není proti pravidlům webu psát erotiku, tak na tom nic špatnýho nevidím... a do komentářů se dá vždycky napsat názor (i když tady mají lidé tendence si každý názor, co se jim nelíbí, mazat a autora blokovat, protože přínosné komentáře jsou pro ně jen : to je boží!...tím nechci říct, že jsou tací všichni... ale:DD)..no každopádně není ničí povinnost číst, co se mu nelíbí a autor by tam měl hned v anotaci napsat něco jako varování... případně připsat 18+...dílo je vždy vizitkou autora a jeho obsah o něm vypovídá často víc, než si myslí...


Gora
20. 11. 2015
Dát tip

careful: tady nejde o slušná slůvka, tys ty humusárny, co jsou už smazány, vážně neviděla... Kdo chce psát porno, ať si hledá jiné stránky než Písmáka. Každému, co jeho jest...        Kolobajdova výzva byla namístě.    /T.


Kočkodan
20. 11. 2015
Dát tip
Já souhlasím s většinou toho, co řekl ve svém komentáři Aleš.

careful
20. 11. 2015
Dát tip

Každej občas (zvlášť v rozčílení) ujede... a pravidla nezná dokonale taky asi nikdo... a co se toho, koho ses asi snažil kritizovat týká... moc ho neznám...možná je sprostej, ale zatím nemám pocit, že by byl špatnej... prostě píše bez obalu to co a jak zrovna myslí... tedy tak jak jsem ho tu za těch pár dní viděla... jinak je dost aktivní a hloupej taky nebude...navíc myslím, že má jako autor talent... co třeba se taky naučit občas trochu přimhouřit oko nad výrazivem...ona slušňoučká slovíčka fakt nejsou to nejdůležitější, nejde totiž o slova, ale o to, co je za nimi...já když chci, dokážu lidi urazit a vytočit třeba i velespisovně:DD


tak jo :o)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru