Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ivo Kobblih a Melody Boys

27. 11. 2015
1
6
1315
Autor
Movsar

Panoptikón II

Ivo Kobblih a jeho Melody Boys

Zatímco pro martina Čubičku jde o novou zkušenost, Ivo Kobblih, rentiér, dandy a velký patašón, byl obviněn již dávno. S médii tento olbřím komunikuje rád a, s ohledem na omezenou slovní zásobu a projev, vždy do kamery zahuhlá něco o velké lži, vykonstruovanosti a snad i pověstném „intriku“.

Po více než roce však věc nabrala obrátky a Ivo Kobblih je u soudu. Sotva vyjde několik poschodí Městského soudu, pěšky, neboť již dávno překročil jateční váhu a jízda výtahem by byla rizikem, už na něj míří kamery. A on zahuhlá mantru o vykonstruovanosti a klidu, jaký chová ve svém tučném srdci. 

I Ivo se musel obklopit advokáty, takovou grupou, říkejme jim třeba Melody Boys. Ostatně vypadají jako z filmu natočeného v ateliérech made in Holý Úd. Jsou to mladí, krásní, úspěšní a obžalovaní lidé. Je mezi nimi muž s hlasem jak zvon a taky žena s vizáží postavičky komiksu Franka Millera.

Při posledním televizním spotu se právě ona nechala slyšet: svědek, spolupracující obviněný, Ivošem bodře nazývaný „pacient“, ji prý svou usvědčující výpovědí hájil lépe, než by to svedla ona sama. Ve snaze o bonmot si hloupoučká neuvědomila, jak těžké sebekritiky se dopustila.

Co naplat, kdo nic nedělá, nic nezkazí, zválel na jazyku Ivoš těžké víno a v přítmí steakhousu zavelel k zaříznutí bifteku. Melodyboys se dali do večeře. Kéž by byla poslední. A kdo při ní Ivošovi dá polibek, když pacient už jí jen doma chleba s ředkvičkami? Nevíme, máme jen jedinou jistotu: že TV Nova bude jako jediná u toho!  


6 názorů

Lnice
30. 11. 2015
Dát tip

díky, ale je to marné:-))


Movsar
30. 11. 2015
Dát tip

indicie: monako


Lnice
30. 11. 2015
Dát tip

jé jé,zase mi ta absence u TV trochu nepomáhá:-)


Kočkodan
28. 11. 2015
Dát tip
Meine Vermutung – es ist Rittig, hoffentlich liege ich richtig.

Movsar
28. 11. 2015
Dát tip

to jsem dělat nechtěl a pokud by byl na paškále třeba prokurátor urválek, byl by taky označen v opačném duchu. s nimi nelze mít servítky.


Gora
27. 11. 2015
Dát tip

Je to vtipné, ale nenavážela bych se do někoho za to, jak vypadá a kolik váží. I hubeňourek může být velký dareba...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru