Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Podobní andělům

01. 01. 2016
1
9
341
Autor
smokrew_b8ie
1. 1. 2016 Světlem tvým a samou něhou Do tmy mi pošeptá ... Pak svůj pokoj tobě otevírám Trpělivost každým dnem I toto samotné čekání na tebe tobě věnuji ... I kdybych zázrak udělal - nikam jsem neodešel A nadechnout se z tebe Vnitřním světlem Srdcem ze vnitř ven a stále k tobě Šťastný jak jen král dokáže být šťastný To o čem jsem snil Že stává se mnou V sobě si jistý - svatý výtězstvím A výjde slunce - trpělivému A kokrhání kohoutů Jsem tvoje Samé zlato Vysvobození od těch všech ozvěn Dlouhým pohledem do zrcadla - nezůstaneš sám Dlouhým pohledem sám na sebe Přítomná v okamžiku Přítomná v myšlence - v myšlenkách V podobě mého hlasu - ve světle co se odráží na kůži Zlatavá podobizna mlhavý přelud Odnikud se do nás nevkrádá prázdnota Samota od nikud nekape A radost příjde stačí počkat Počkat a netoulat se počkat ale nebloudit Plavat jako létat To, že každý tak nějak pozná co je správné To, že některé tóny zaniknou v kouři zanikají v šeru Tam někde čeká mě zítra A ty - věrně se mnou Ustavičnou modlitbou - tichem Časem zastavovaným Tebou - lásko Světlem tvým - nadějí Ať je to tvůj příběh Ať slunce svítí Jet někam ve vlaku Obzor před sebou a všude kolem dokola Podobní andělům ...

9 názorů

jolana.
06. 01. 2016
Dát tip

já si myslím, že tvé texty je třeba vnímat ve vzájemné souvislosti (ty básně spolu žijí, vytvářejí jeden rozpínající se celek). myslím, že píšeš intuitivně, bez jakéhokoli konstruktu. má to svůj "hlas", který vyžaduje svůj způsob čtení (záznam vědomí, dialog se sebou, barvy a tvary - všechno to "nevyslovitelné", kterému je snadné se vyhýbat a hledat jiný způsob vidění/vyjádření - zatímco jít takhle přímo, nebát se stigmatizovaných slov včetně "světla mého života", a přitom zachovávat životnost toho hlasu a prožitku, to mi nepřipadá jako "běžné", ani jako něco snažící se naplnit domnělé "romantické schéma". pořád v tom vidím skutečnost za slovy. a jako bys hledal své mantry, které ti přecházejí z básně do básně ("a vyjde slunce trpělivému")


hej, ja chápem,  ako bola myslená tá romantika, že to sú srdiečka kudrlinky.  


careful
01. 01. 2016
Dát tip

tou "romantikou" byla myšlena ta klišoidní představa...takové ty svíčičky, srdíčka, "ten pravý" a jiný chujoviny:D


okoloidúci
01. 01. 2016
Dát tip

... palec hore za poznámku o romantike a inteligencii, dole za kopec sladkých romantikov.


careful: romantika nemá nič s inteligenciou či s blbosťou. rovnako ako vkus. dobrý vkus môže mať kdejaký magor a vcelku zorientovaní ľudia nosia ružovú farbu. 


careful
01. 01. 2016
Dát tip

...to romantičtější mělo být v uvozovkách...


careful
01. 01. 2016
Dát tip

"výtězství" to je nějaké spešl slovo?...no "nikud" asi taky

...já osobně mám teorii, že čím je člověk blbější, tím romantičtější ptákovy vede a je buď jen hrozně šťastnej, nebo hrozně nešťastnej...protože celé jeho vnímání je prostě takové zjednodušené...


pochopil, ale máš ještě moc zkaženej žaludek na cukrovou vatu, něco prostě může být pokud to dovolíš aby bylo jednoduše krásné, vaše temnosti .)

ako to tak čítam - od slohu na tému "ako si predstavujem dokonalú lásku" sa to... ani trochu nelíši. Vzletné, s navrstvenými obrazmi, zidealizované, totálne bez života a dokonale bez nápadu. Predpokladám, že to tu na pismaku zožne úspech z toho dôvodu, že kopec sladkých romantikov to vidí rovnako. A, ako inak, je to pekné, ach, také pekné.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru