Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dovětky dne

12. 01. 2016
7
9
1227
Autor
Movsar

Namrzlý zvuk noci

Do parapetů ještě Ťukají kapky deště. Namrzlý zvuk noci. Zvířatům, co nestihla nalézt úkryt, není do poslouchání.


Dovětky dne

Okna svítící za půlnoc, krátké dovětky dne. Pod lampami ještě žijí příběhy norských lesů, arabských pouští i docela blízké Pálavy. Tam, kde už lampy nechali uhasnout, možná vykročili až na Měsíc. Pokud je nezdržely záležitosti poněkud pozemské.


(Ne)večeře

Obraz z Rexrothovy básně: Do ulic krvácel kyselý zápach tisíce večeří .. dostal jsem závrať. Beznaděj drobných stravovacích návyků. A pak taky beznaděj hladu, historie ještě ne tak dávná. Neveselá bilance civilizace. 


***

Tam někde za řekou svítí had, domů, ulic, promenád. A pod lampou jak něžnou hvězdou, slíbí si být navždy ve dvou. Tam někde za řekou.


9 názorů

Movsar
15. 01. 2016
Dát tip

už rozumím. vysvětlím: ten formát byl původně zvolen jako SMS, byly to takové trucsns světu techniky, banality. a pak mi zůstal, tak proto to je útržkovité. ale i tak se vždy snažím o nějaký drobný příběh a třeba i pointu. ono jde napsat i román o 6 slovech.


Movsar
14. 01. 2016
Dát tip

díky přátelé.

lalulá: nevím, co si z toho vzít. je to málo veliké na veřejný prostor? já mám rád civilní poetiku, docela malé věci. svedl bych asi psát o příbojích severního moře nebo o velkých hnutích srdce, ale nějak se mi to příčí. benjamin to vystihl známou větou: po holokaustu už poezie není možná. a měl tím jistě na mysli právě onu velkou, oslavnou lyriku typu goetha.


LILINKA
14. 01. 2016
Dát tip

Mě to baví .... je to jak nahlídnout klíčovou dírkou přímo do večera. A další bude StejnoJiný ....


Josephina
13. 01. 2016
Dát tip

sliby-chyby :-)


Movsar
12. 01. 2016
Dát tip

:-)

a k těm knoflíkům, kočkodane, jsem rád, že se zdvojily. kdyby se tam objevily ještě párkrát, byla by z té dívky vlčice rea. (to by pak ocenili ale asi jen skuteční fajnšmekři, kteří asi na pismak nezavítají.)


Kočkodan
12. 01. 2016
Dát tip
Myslím si, že není nutné, abych dnes k Dovětkům dne psal nějaké kritické dovětky.

Gora
12. 01. 2016
Dát tip

Večeřet či nevečeřet: toť dilema..../T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru