Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jménem republiky

14. 01. 2016
7
4
1071
Autor
Movsar

Za večerů

S perníkovým srdcem v kufru mercedesky jede poslední manažer domů. Za manželkou, dětmi a zlatým retrívrem. Vzduch nad Brumlovkou už je vydýchaný nocí, u výčepů jako srny u krmelců postávají čudáci a lemtají z pohárků napěněných štěstím. A za uhaslými okny činžáků ztlumená rádia uspávají dvojice zapletené do peřin a okolností. Srdcejim ještě tlučou podobně jako čtyřtaktní motor mercedesky a rozhodně nejsou perníková.


První likér

Někde ještě válejí kulečník a pálí k tomu cigarila a likérem propíjejí se k ránu. Jaký šmak měla první sklenka kokosového likéru před hodinou tanečních v baru Krásný nálezy: nově nalezená krása svobody a neřesti. Co na tom, že to trvalo jen pár chvil a nadlouho to bylo naposled. Ten laciný likér a dým cigaril a kulečník, co byl k válení…


Jménem republiky

Někdo odcizil 42 kg drůbežího masa. Škodu spočítali na čtyři tisíce dvě stě korun českých. Za to nekoupíte ani hloupý telefon. Život je vlastně strašně laciná věc. A jiný střelil v noci v herně druhého do nohy, dvakrát. A pak k tomu podal hned tři verze, vypravěč. U dvou holek našli nádobíčko: lahve, jód, toluen a baňky, baňky, jen stromeček žádný. A taky láhev s nápisem Dýmovnice. Měly se rády a uměly své lásce dát grády. Muž jménem Tomáš K. prošel pokladnou, aniž zaplatil 1 ks láhve Key rum o obsahu 0,5 litru. Následně byl zadržen. Jak ten rum jen voňál, a jak by šmakoval… Namísto pochutiny z brambor si Tomáš vypil do dna rozsudek jménem republiky.


4 názory

Lnice
15. 01. 2016
Dát tip

mě to taky pobavilo.-)


Movsar
15. 01. 2016
Dát tip

jsem rád, že vás to snad alespoň trochu pobavilo, pokud jde o citaci z těch rozsudků. díky za čtení a povzbuzení.


Lilie
14. 01. 2016
Dát tip

Mám tvuj styl rád ... 

Někdy pobaví, někdy nastaví zrcadlo, ale hlavně ... Většinou má opravdu co řísct ... 

Tipipit


Kočkodan
14. 01. 2016
Dát tip
Já osobně bych tě za tohle dílko neodsuzoval.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru