Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domácí zabijačka

22. 01. 2016
7
7
1326
Autor
Movsar

Pátek

Paul Newman ještě v prérii střílí zloduchy a v mezičase láme srdce krásných dam. To v koupelně kdesi na Proseku před zrcaldem šlechtí se hoch jménem Adam. Taky chce být lumen. Je pátek večer, zuří televize a jako do Mekky táhnou davy do diskotéky.


Sníh

Doprostřed dvora soudu vyšší instance padá sníh. A pranic mu nesejde na tom, zda byl vyzván k řeči. Pokrývá auta, co přivážejí obžalované, svou bílou krajkou, takže vypadají jako velké dárkové kazety. Komu připadnou tihle dárečci?


Pankrác

Pálit tak viržinka, jedno za druhým, a sedět s ženou u vínka, civět na ni skrze modrý dým. Jenže je to jen sen, v munduru teď sedí na kavalci a nemůže ven. Tak večery jdou na Pankráci.


Domácí zabijačka

Led svíce dohořely, monitory vychladly, kočky ožily. Noc vrcholí, dál už bude jen sestupovat ránem. Z taxíků se potácejí oslavenci a i mikrospánek by jim na té krátké cestě od auta k domu mohl být osudným, venku mrzne. Ale ti oslavenci někomu chybí, a tak je daleko spíše čeká smrt v důsledku tržnězhmožděných ran, neboť válečky dosud nevyšly z módy. Policejním žargonem: domácí zabijačka.


7 názorů

Lnice
25. 01. 2016
Dát tip

nejvíc se mi líbí, že sníh nebyl vyzván k řeči:-)


Čudla
22. 01. 2016
Dát tip

/*


gabi
22. 01. 2016
Dát tip

:)*


Gora
22. 01. 2016
Dát tip

Jo, Paul Newman, to byla klasa, takoví se už nerodí...dárečci na Pankráci mají, co zasluhují, ty večery jim nepřeju, Pankrác znám /jako návštěvnice/...děs běs.   Opět pěkné../T.


Josephina
22. 01. 2016
Dát tip

život je stále ještě (aspoň částečně) věc osobní volby


Movsar
22. 01. 2016
Dát tip

:-) díky. tak jsem o něco klidnější.


Kočkodan
22. 01. 2016
Dát tip
Ani po doctení tohoto dílka bych u tebe zabíjacku (zatím) neprovádel. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru