Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O figurce, která si ukroutila nožičku

05. 02. 2016
1
6
817
Autor
Ozzozorba

Pozoruji modrého panáčka, jak kroutí svou nožičkou pořád v jednom směru.  Zbývají tak dvě otočky na to, aby nožička odpadla. 

Zeptal jsem se panáčka: „Vždyť si můžeš nožku ukroutit! Proč to děláš?“ 

Figurka řekla: „První byla ta nožička spokojená a naprosto v pořádku, ale s postupem času se začala nudit a sama od sebe se rozkývala jako kyvadlo z jedné strany na druhou, až se nakonec otočila o 360 stupňů. Už se nemohla vrátit zpět, a zůstávat pořád na tom jednom místě by přineslo jen další nudu, a proto bylo lepší pokračovat v otáčení.

Jsem hračkou a tak mne to nebolí, jen lituji, že si se mnou hraje tak málo dětí. Nejsem pro ně dost dobrá. Ale vypadat s jednou nožkou! To bude něco!"


6 názorů

Ozzozorba
před 7 měsíci
Dát tip

Jéje, to jste mne pobavila :)


Jamardi
před 7 měsíci
Dát tip

Taky mám ráda lžičky a vidličky. Lepší velká lžička než lžíce, lepší vidlička než malé vidle. :)

Zdrobněnlina může též přivést do rozpaků. Jedna Polka se ptala mě a ještě jedné holky, jak se řekne česky to, co bývá ve skříni (ramínko) a když jsme jí to řekly, nebyla si jistá, jestli si neděláme srandu, zdrobnělina od ramene jí připadala divná.


Ozzozorba
před 7 měsíci
Dát tip

lžičky i vidličky... ach jak je to všechno krásné, myslím zdrobnělinky, zní tak křehce a jsou tak tajemné, až by se nad tím vším človíček roztančil, ale ne hrubě a zvířecky, ale jemně, aby to křehké kolem kterého tančí neponičil. 


Jamardi
před 7 měsíci
Dát tip Ozzozorba

A ti, kteří jsou "chytřejší", poškozují cizí nožičky.


Ozzozorba
31. 03. 2016
Dát tip

zdravím vás a rozumím té roztomilé ztížnosti. Ano, spousta vět je v mých textech podivných. Půjdu více do hlubin.  


Lakrov
29. 03. 2016
Dát tip

Oceňuji nápad, ale zdá se mi  -- ačkoli si uvědomuji, že se jedná o miniaturu --,  že je toho textu přiliš málo.  A tahle věta je divná:  ...První byla ta nožička spokojená a naprosto v pořádku...  


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru