Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Piktorelo snů

09. 02. 2016
5
4
1239
Autor
Movsar

Záznamy z cestovního deníku Praha - Cheb a zpět. IV. část: Cheb - Praha.

Hory

Projíždíme roklí navhlých skal. Vzduch voní večerem, za chvíli pokryje lesy, kameny, vody. Kdo zbloudí, může pak ve tmě hledat rty valkýr. Jsou chladné jako skály, ale snění tady není jiné.


Metafyzika koní

U Pňovan pasou se černí koně. Pod kopyty mají zem a nad hřívami nebe. Pevně rozkročení mezi dvěma jistotami: zemí, z níž jsou a do níž zas se navrátí, a nebem, co je nekonečně přesahuje. A lzese tomu vzpínat a běžet tryskem, ale nikdy utéct. 


Sídliště o čtvrté

Plzeň se ohlásila paneláky. Pomalu se zaplňují, jsou čtyři odpoledne. Začíná doba odpočinku, vyjádřeno jazykem společenské hygieny. A tak lidé, obtěžkáni všemožnými úvazky, dopřejí si chvíli stydké radosti, a pořídili k tomu úplně nové podvazky.


Chlapi od palet

Tady skládají palety do výšek, mají s tím dost práce, a v létě k tomu fasují o jednu žlutou sodovku navrch. Po šichtě si dají sprchu, těla narostlá dřinou zabalí do kostkovaných ručníků a pobudou chvíli ve společnosti krásných dívek. Hledí na ně z plechových dvířek skříní, lačné a nahé. A, ach ano, od páry celé vlahé.


Komáři

Až se tady u vody v Kařízku v létě rozmnoží komáři, budou milenci ještě o něco červenější. V červnu v podvečer, za milostné chvíle. 


Piktorelo snů

A pak jsem spal až k Černošicím a neviděl okýnkem, jak soumrak bral kraj. A tak teď můžu jen skládat piktorelo snů. Ale o tom někdy příště.


4 názory

Lnice
10. 02. 2016
Dát tip

mně se zdá, že ty budeš romantikem.-)


Gora
09. 02. 2016
Dát tip

To o koních je nádherný.../T.


Movsar
09. 02. 2016
Dát tip

díky za zprávu v rýmech a vtipu


Kočkodan
09. 02. 2016
Dát tip
To je ale k vzteku, páni, myslím tvoje zachrápání, dobrá, zlost mi vyhání, trochu čestné přiznání. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru