Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slané dálky

26. 02. 2016
6
14
1923
Autor
Movsar

Pohladil Obamu

Národní jde mladík, jemuž se v indiánské řeči přezdívá Pohladil Obamu. Hýří náladou, rukama opisuje kruhy, tváří se jako velký urbanista ve víru kompozice. Cizinci nabývají dojmu, že jsou svědky okamžiku zlomu, plánu přestavby bulváru. Ve skutečnosti ten veselý muž neukazuje nic menšího, než jak tenkrát pohladil Obamu.


Slané dálky

Obloha průzračná na měsíc a hvězdy roní sůl. Na opačném konci světa přivoněla k moři a tady spustila nářek. Nad vším tím lužím, mlékem a strdím, co mu praotcové pěli šmak. A ono je tady přitom někdy jak naháči v trní. Ale touhle nocí tady máme vůni dálek, nekonečna, že i kočky vrní.


Concerto

Je přespůlnoc, ale v ulici kdosi tříští lahve. Činí tak pod výměrem předpisu – třídí odpad. Třeba už ho omrzelo pít ve své lihové poustevně a rozhodl se uchystat sousedům své concerto. A můžeme hádat: čeká ho aplaus, nebo spíše střepinový soud?


Bílé číny za dvěstěpadasát

Bílé číny, to je něco jako bílá Jawa 250. Jak je někdo má, jako by žil v hrdinské písni. Sice neriskuje smrt ze zatáčky, ale teď v zimě rozhodně nastydnutí, neboť k hrdinovi patří oběť.


14 názorů

Lnice
04. 03. 2016
Dát tip
Tak jestli, jedině Brada Pitta :))

Movsar
27. 02. 2016
Dát tip

to není zač, jsem rád, že tady mohu hostit diskuse všeliké


Gora
27. 02. 2016
Dát tip

Vigan: vadí mi jeho nervozita,možná je to nevhodným dabingem. Vždy mluví jako těžký neurotik: to Newman byl kliďas s šarmem. Dík, Movsare, za možnost nevšední diskuse...


Movsar
27. 02. 2016
Dát tip

tak rain man taky skvělý film a jeho herectví je nesporné. jen jsem vtipkoval.


Movsar
27. 02. 2016
Dát tip

ještě se mi tady strhne šarvátka o cruise. :-) v tomto směru ale nemůžu být sudí. ale můžu doporučit jeden film: eyes wide shut.


Gora
27. 02. 2016
Dát tip

Vigan: jejda, máš tedy jiný vkus než já - Cruise oni omylem...


Gora
27. 02. 2016
Dát tip

Šťastný to muž - mít v životě jediné poslání, tak se taky směju...chtěla bych vidět:)))


Movsar
27. 02. 2016
Dát tip

skutečně jsem ho tam potkal, měl apartní bačkory a tepláky, ale svítil náladou jako černobyl. on se pořád směje, všimli jste si? je to zaslouženě jedna z postaviček města.


Gora
26. 02. 2016
Dát tip

Obamu bych pohladila klidně taky. Konečně bych se aspoň něčím proslavila:))))) Hrdina - oběť  -  smutek...../T.


Kočkodan
26. 02. 2016
Dát tip
Já jsem v životě nepohladil ani lamu, natož Obamu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru