Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

meditace nemeditací

29. 02. 2016
4
2
1043
Autor
Danny
míjím přeslechnutá tajemství i přehlédnuté samozřejmosti a tím se rýsuje svět bez přívlastku svět svobody

2 názory

jen tak pro radost k zamyšlení :) 


Festinatus
29. 02. 2016
Dát tip

Poněkud lživé, bludařské čtení.

Svět svobody je svět opatřený přívlastkem neshodným (svobody), pakliže mne mé jazykozpytné vědomosti neklamou, stejně tak svět bez přívlastku je defakto rovněž přívlastkem.

Byť obrazy jsou to příjemně absurdní a poetické.

Nerad komentuji volnou poesii, přes příjemnou obraznost, která jako celek funguje a je zajímavá, vlastně podnětná, neboť vybízí k Chestertonovskému údivu nad samozřejmostí a kritizuje negativní důsledky přezírání této pozoruhodnosti, jako báseň dílo nefunguje.

Výdyť obzvláště na významonosnosti volného verše se rytmus podílí mnohem intensivněji, než u poesie vázané (která je se svým rytmem natolik pevně svázána, že neponechává pro volnou práci s rytmikou příliš široké pole působnosti, pročež se jmenuje poesií vázanou).

_ ___ _

Pochopitelně pathos nabubřelosti mých slov není povýšenecký, spíše intencionálně žertovný, leč obsah komentáře nikterak nezlehčující. Proto zaujměte laskavě zdrženlivý postoj, vůči mé maličkosti.Jako příležitostná radůstka dílko bezpochyby plní svůj účel, což je více, než sebefundovanější názory (které nabídnout nemohu), či více než mohu o své tvorbě říci Já.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru