Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

#řeřicha

02. 03. 2016
7
3
1183
Autor
nascheanou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#řeřicha

 

prázdný rám obrazu

přibitý ke steně za jeden roh

- tonoucí se stébla chytá

 

ticho při svítání

betlémská kaple odbíjí osmou ranní

řeřiše na podestě

vyrašily nové stonky

 

 

 

#le cresson

 

un vide cadre

cloué contre le mur par un angle

- celui qui se noit attrape le brin

 

silence de l’aurore

la chapelle de Bethléem sonne huit heure du matin

le cresson sur le rebord de la fenêtre 

montre de nouveaux tiges 

 

 

 

 

 

 

 

 


3 názory

Josephina
07. 03. 2016
Dát tip

vystředěný je to dobrý! i když máš lepší!  faust je moc velkej vědátor, i v poezii (a to mě na něm často s....)  - kde se tu vůbec vzal z propadliště poetickejch dějin ...?


nascheanou
04. 03. 2016
Dát tip

někdy jsou ty příběhy tak jasný a všední, že nejde vymýšlet abstraktno složitý opisy a metafory. někdy to tak prostě je a je to skoro jak kdybych to říkala v tramvaji spolucestujícímu. 

s tím textem uprostřed - vlastně mě nenapadlo, že by to mohlo graficky fungovat jinak - dobrá poznámka. byla to otázka souladu se všema ostatníma textama. 


drfaust
04. 03. 2016
Dát tip
po delší době jsi se odpoutala, vysvobodila z konkrétna, odvážila k abstraktnějšímu obrazu! a to je ono! Nedržet se urputně prožívání, anebo to alespoň nepsat do básničky :) Když je konkrétna moc, tak jsou básničky skoro popisem skutečnosti, a to je právě to jediné, co poezie není. Jinak může být asi vším, jestli teda je i něco jiného než skutečnost :) A ta pomlčka ve třetím řádku! To je odvaz. Vždycky se mi zdálo, že se interpunkce tak trochu "bojíš" a ona přitom může mít náramnou stavební funkci a grafickou funkci a... ...a proč máš vlastně všechny ty básničky vystředěné? Mně se zdá, že to zarovnání na střed není úplně ono.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru