Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Myslet přání

05. 03. 2016
7
10
1568
Autor
Movsar

Tělocvičná jednota mužů

Napni pružinu nad hlavou, utužíš sval, z mysli vyženeš kal! A mladíci s chutí jarních kozlů rozhýkali tělocvičny, v zrcadla hledí, jak je který sličný. Pak omyjí se společně v proudech vody, jeden po druhém očima pase, a nad mléčným nápojem slíbí si přijít zase. 


Slunceplavení

Slunce se už plaví krajem, už začíná svítit jarem. Otáčivá pohádka zeměkoule v kosmíru bere nás na milost. A počne čas výstřihů do baňata rozesmátých, co mírní světa všecku zlost.


Medoš

Tož Medošu, jsi v éteru, pronesl uvaděč dne. A Medoš bral za plyn svého motocyklu a sytil ulici jekotem rozvztekleného motoru. A ztrácel se v oparu benzínu, ale pomoci mu nebylo.


Zadnicetřesení

Seismograf v kalhotách hovoří jasnou řečí: tahle holka v těle chová potenciál: zadek se jí třese a já do nebe volám spásu.


Neveselka

Mostem od Tančícího domu si to šinou auta. Vlečka z oktanů, neveselá veselka. O tomhle svědectví vydám. Zlé.


Myslet přání

Básníci už začli dělat skopičiny v řeči a milenci si opětují sladkou péči. Sobota potahuje poledne. Co bude za ním? Blednička básně vhnětená do cípku těla? Tak myslím si přání.


Antikvariát

Klínem Myslíkovy a Spálené se na svět kulí chodci, rozeňátka soboty v pochůzky vržená. Moje zastávka je jistá: antikvariát Aurora. Péťa už šel na oběd, sdělují si ženy za pultem. Ač se to tu míhá Augustinem, Hegelem, Kantem, těm ženským víc voní jídlo, a snad i Péťa, když zhasne se ve skladu.


10 názorů

Lakrov
18. 03. 2016
Dát tip

...A počne čas výstřihů... Kbyby jen výstřihů... a už je to tu: Zadnicetřesení Hezká hra se slůvky je to, tentokrát skoro celé, snad až na Antikvariát.  Tip  


Movsar
10. 03. 2016
Dát tip

takže to směřovalo k obraně těch - jistě ne bezbranných  - žen? to bych do určité míry chápal, asi tam zaznívá něco despektu k rozkoším rozkošnic.

a na oplátku (jen z legrace): čiste neutrálně, řekněme neutrální logikou trhu: jako zákazník významně se podílející na tržbách aurory bych to mohl hájit tím, že je to taková daň ze zisku, který ze mě mají )cca 5 - 10 knih týdně), tahle mírně zlomyslná miniatura. ale nakonec, asi jsme kolem toho moc napovídali a já nikomu skutečně ublžit nechtěl.  .


pampelin
10. 03. 2016
Dát tip

Čeština dle mého nemá adekvátní slovo pro situaci, kdy čichám nějakou vůni, ale v našem jazyce o ní nemůžu poreferovat neutrálně. Buď něco voní, nebo to smrdí, páchne.

Voní implikuje rád, páchne nerad.

Takže, čistě neutrálně: zavětřil jsem v tom konci takový bulvární chlístanec špíny, a to se mi nelíbilo.

 

 


Movsar
07. 03. 2016
Dát tip

myslíš kvůli těm ženským? asi se ještě papírem prodral nějaký osten, ale nebyl myšlen zle.


pampelin
07. 03. 2016
Dát tip

Ta poslední mi přijde jiná.Zlá.


Lnice
07. 03. 2016
Dát tip

moc milé.-)*


Movsar
05. 03. 2016
Dát tip

díky za zveršované zastavení, kočkodane.


Kočkodan
05. 03. 2016
Dát tip
Říkaj všechny pracovnice, lehký úsměv zdobí líce: Sama s Péťou v temném skladu, to pak sexík nemá vadu.

Movsar
05. 03. 2016
Dát tip

díky goro, vlastně jsem to tak ani nechtěl, ale nějak to vše vycházelo k nevážnosti.


Gora
05. 03. 2016
Dát tip

Dnes velmi zábavné, počínaje rozhýkanci a konče Péťou ve skladu, T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru