Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Milostné veto

10. 03. 2016
8
4
1239
Autor
Movsar

Takové městečko

V rádiu rozmlouvají o drogách. A došlo na čísla: v Česku je prý 34 tisíc problémových uživatelů pervitinu. Tak je všechny spočítali, dali si s tím práci. Bylo by to tak na okresní městečko, chemické tak, že by Litvínov s Ústím mohly blednout a hořknout závistí, nakonec by se proměnily v krystalky hněvu a pohlceny konkurentem zmizely by z mapy světa. A městečko by další noc nešlo spát.


Počty

Čekáš až ze sametu oblohy vyrostou hvězdy jako houbičky. A jestli vyrostou, budeš je aspoň obdivovat, když ne sbírat, a snad i počítat. 34 tisíc jako toxikomanů v republice jich jistě nenapočítáš, ale aspoň usneš.


Ukrytá kapitola

Kolik oken do noci hledí samotou? Nad tím žádní odborníci z agentur ve zprávách nemeditují, žádné odhady pro to nikdo nemá. Je to ve tmě ukrytá kapitola, krátká na dech a soužením slaná. 


Milostné veto

Kosmické vichry docela snadno vezmou něco na paškál. Malá srážka, třesk, miliony let mráz nebo výheň, z pohledu věčnosti jen okamžik. Jak pod peřinou milostný smyk, neúprosného běhu času milostné veto.


4 názory

Markel
12. 03. 2016
Dát tip

* líbilo


Lnice
11. 03. 2016
Dát tip

přirovnat hvězdy k houbičkám.-)) milé.-) a nápadité.-)


Kočkodan
10. 03. 2016
Dát tip
Většina lidí slyší asi raději milostnou větu než veto.

Gora
10. 03. 2016
Dát tip

Kdo napočítá 34 tisíc oveček, hned tak neusne. Smyk mi přijde spolehlivější:)))               pěkné                                   /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru