Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na hotelu v Římě

13. 03. 2016
7
8
1544
Autor
Movsar

Na hotelu v Římě

Nejasná zpráva o konci vysílání: Pavel Lohonka Žalman smaží maso v zahradě, pak ho sní, naleje si kořalku a sytý a spokojen zamýšlí se nad smrtí a osudem duše. Na dvojce bídák z Jamese Bonda zrovna svádí boj se žralokem, porcuje ho stříbrnými zubisky, vítězí; o smrti jako Žalman ale nemedituje – praktikuje ji. A na dalším programu dvě cizinky zažívají sapfickou chvíli v hotelovém pokoji. Potkaly se uprostřed noci v Říme a námluvy jim netrvaly dlouho; o umírání jistě nemluvily a hovězí ani mořské plody jim k dobru nejsou – živí se láskou. Tam na hotelu v Římě.


Hrát něžně do nálad

Pěvcům lásky začla směna, jeden po druhém projdou vrátnicí z hvězd a lehce posilněni vínem dají se do díla. Brát budou milé do sonetů, do balad, hrát jim něžně do nálad. A to vše bez nároku na mzdu.


Kudrlinka řeky spánku

Třeba už z průzračné řeky spánku vytahuješ čeřen plný snů. Jsi někde v dobře známé zahradě? mrholí to v ní třešněmi časného léta a milostnými jinotaji? Anebo jdeš známým městem a muži zvábení klapotem tvých podpatků zvou tě na kávu a griliášovou oplatku? A na nic z toho si ráno nevzpomeneš, neboť z řeky spánku nezbývá než vlnka, drobná kudrlinka na polštáři. 


Údiv o sobotní noci

Sobotní noc je stvořena k údivu: k údivu dvojic nad rozdíly v svých pohlavích. A na každém rohu jich bude dost a s nimi nahota nenasytně vystrčená do tmy. A ráno to bude všechno zas jen minulost.  


8 názorů

Lakrov
18. 03. 2016
Dát tip

Ten film mě zklamal (pamatuji od J.M. lepší),  což se z názvu bohužel promítlo i do nálady po dočtení téhle mindy.  Omlouvám se.  


Lnice
14. 03. 2016
Dát tip

krásné.-))


Movsar
13. 03. 2016
Dát tip

děkuju šepote, jsem moc potěšen. a díky za upozornění, zas kláves brnění...


..jsi básník..jakkoliv strojíš verše do miniatur..ale v Hrát něžně do nálad mi něco nesedí..s tou hvězdou..

Movsar
13. 03. 2016
Dát tip

díky, goro, ale snažím se ho neprokládat hovězím a kořalkou. ale máš pravdu, folk je fajn.


Gora
13. 03. 2016
Dát tip

Žalman má stále jistý šarm. Tvé vyprávění též.. díky.../T.


Movsar
13. 03. 2016
Dát tip

přidáme-li k tvému povzbuzujícímu heslu zvolání sodoma gomora!, máme už dobrý základ k antinudistické demonstraci. možná bychom se pak dočkali nějaké šťavnaté protidemonstrace.


Kočkodan
13. 03. 2016
Dát tip
Já jsem si u názvu maně vzpomněl na svoje heslo antinudisty: Naho tělu – břímě!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru