Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Klenotnice lidského

18. 03. 2016
8
4
1226
Autor
Movsar

Nahota pobytu

Otevřeli víno, televizi a nekonečný prostor prázdnoty. Takový normální rodinný večer. Už zapomněli na hřích, už je opustila radost z nahoty. Není ale právě tohle perspektiva pro autentickou zkušenost bytí? A tady přichází nová nahota: nahota pobytu ve světě. Víno, televize a prázdno. 


Klenotnice lidského

Pankrác svítí do tmy drahokamy svých oken. A všechny jsou pravé, jak by ne, za každým příběh. Tam právě spustili milostný dohovor, plamen tělesnosti dohořívá, ale praská to ještě v řeči. A támhle zas někdo s knihou na klíně obdivuje starou vlámskou malbu, lidé v senoseči. A jinde blikla lednička, příběh hladu, či nenasytnosti? A má to ten hladovec komu říct, nebo musí počkat, až ho někdo vmaluje do obrázku? Pankrác, klenotnice lidského.


Malé noční upuštění

Usínajícím padají z rukou předměty, malé noční upuštění. A zatímco lidé spí, věci si žijí vlastním životem: telefony se vybíjejí, spotřebiče vrčí své elektrické blues, počítače procesují miliony dat, vrásky mizí pod nočními krémy. Nakonec i lidé vyklouznou z rukou dne a padají prostorem spánku. Zas ráno to s nimi zatřese a oni se chopí svých věcí v domnění, že mají něco ve své moci.


Japonky pod širákem

Dvě Japonky v širácích, kamarádky od hory Fuji, kutálejí si to po ulicích a je znát, že nemají nic s muži. Večer na hotelu odhodí boty, šaty, punčošku. Čas pro kamarádění. A vyhrkne šampaňské, nejen tak trošku, a zpod širáku nahaté nadělení.


4 názory

over
19. 03. 2016
Dát tip

krása...punčošky a blues a vůbec :)*


Kočkodan
18. 03. 2016
Dát tip
Je dobře, že jsem zavčasu získal vědomost o tvých obavách, svést se tedy nenechám.

Movsar
18. 03. 2016
Dát tip

já se právě obával, že to upouštění (věcí!), bude svádět k vtípkům.. :-) díky, goro


Gora
18. 03. 2016
Dát tip

Dnes mi připadá nejvtipnější noční upouštění a zdánlivé opouštění věcí. Ale Japonky taky nejsou marné... /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru